Bate Vîntu de la Kremlin – SOV şi preşedintele P.D.M., Marian Lupu, sabotează interesele Republicii Moldova

Categorie: BlogrollManipulare prin presaPresaPRESA "LA COMANDĂ"Securitate nationala

Medvedev (stânga) şi Marian Lupu (dreapta)

Medvedev (stânga) şi Marian Lupu (dreapta)

Că Sorin Ovidiu Vîntu acţionează împotriva intereselor României nu mai trebuie demonstrat, pentru că asta a devenit deja o axiomă. Acţiunile lui SOV, derulate la vedere prin intermediul maşinăriei mass media de propagandă antiromânească, sunt deja cunoscute de toţi.

Mai interesant de ştiut este cine-l controlează pe Vîntu şi ale cui ordine le execută el.

Deocamdată, din datele pe care le deţinem, SOV este un executant fidel al ordinelor de la Kremlin. Informaţii de ultimă oră arată că el, împreună cu un comunist reformat, Marian Lupu, liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM) şi membru al Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE), fac politica Moscovei.

La fel ca în România, unde SOV controlează din umbră numeroase instrumente mass media (publicaţii print şi online, site-uri de ştiri sau „investigaţii“, bloguri etc.) folosite împotriva statului român, el a lansat şi în Moldova, împreună cu Marian Lupu, instrumente de manipulare subordonate Rusiei.

Încă o dovadă că Vîntu este omul ruşilor

sov sekurist

Unul dintre ele este site-ul în limba rusă yaza.md, înregistrat pe MoldNet, un site procomunist şi anti-AIE. Înregistrat cu o lună înainte de referendumul din 5 septembrie, pe yaza.md au fost publicate foarte multe ştiri îndreptate atât împotriva Alianţei pentru Integrarea Europeană, cât şi pentru boicotarea referendumului.

sondaj opinie yazaIată, spre exemplu, un sondaj de opinie postat pe acel site (foto dreapta) avea ca variante de răspuns la întrebarea referitoare la ce reprezintă referendumul din 5 septembrie, următoarele: o afacere a puterii, o cheltuire inutilă a banului public, o „prosteală“ în faţa Europei, ceva lipsit de importanţă sau cea mai mare greşeală a Alianţei. Cum se poate observa, variantele de răspuns par a fi scrise de Putin, via Voronin.
Cu o zi înainte de referendumul din 5 septembrie, site-ul yaza.md a fost suspendat.  Tovarăşii ştiu de ce.

Lupu a înfiinţat un site cu ştiri împotriva AIE

Site-ul yaza.md a fost înfiinţat de o firmă numită Alianţa moldo-română Solidaritatea Limited. Ei bine, conform unei agenţii naţionale de ştiri din Rusia, annews.ru, firma de mai sus a fost înfiinţată în 2006 şi aparţine lui Sorin Ovidiu Vîntu şi lui Marian Ilici Lupu, preşedintele P.D.M. Dezvăluirea este şocantă din cel puţin două puncte de vedere.

yaza

Se confirmă, pe de o parte, că Vîntu lucrează împotriva intereselor Moldovei şi, deci, execută ordinele ruşilor, iar, pe de altă parte, se confirmă că Marian Lupu a rămas acelaşi comunist subordonat lui Voronin şi Kremlinului, care sabotează din interior încercarea de scoatere a Moldovei de sub tutela Moscovei.
facsim rus
facsim rus 1

 

Dezvăluirea apărută pe site-ul rusesc de ştiri, annews.ru, este extrem de importantă pentru înţelegerea jocurilor făcute de SOV, alături de Marian Lupu, în Basarabia.

Astfel, cei doi au înfiinţat în 2006, în paradisul fiscal Insulele Virgine Britanice, offshorul Alianţa moldo-română Solidaritatea Limited, o firmă care controlează mai multe companii specializate în producţia de vinuri din Moldova, dar şi societăţi imobiliare din Europa de Est.

Anul trecut, firma a avut o cifră de afaceri de 300 milioane de dolari. Firma celor doi are relaţii de afaceri şi în România.

Plahotniuc i-a facilitat lui SOV intrarea pe piaţa Moldovei

Vlad Plahotniuc

Vlad Plahotniuc

Relaţia Vîntu-Lupu are şi alte conotaţii. Înţelegem acum filiera pe care Sorin Ovidiu Vîntu şi-a făcut intrarea pe piaţa mass-media din Moldova, o piaţă controlată de afaceristul Vlad Plahotniuc, sponsorul şi susţinătorul lui Voronin şi al lui Marian Lupu.

Când a fost demarată, oficial, afacerea lui Vîntu cu Lupu, acesta din urmă era membru al Partidului Comunist din Moldova şi preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova. Deci al doilea om în stat.

Pe de altă parte, cum se ştie, pentru a obţine licenţa şi a lansa postul de televiziune Publika TV, la Chişinău, Vîntu a obţinut acordul celui care controla mass-media din Moldova, Plahotniuc. Conform materialului apărut pe annews.ru, care citează persoane din managementul Publika TV, afaceristul Plahotniuk a participat personal la castingul pentru recrutarea şi selectarea angajaţilor Publika TV.

Deoarece, în ultima vreme, problemele financiare ale lui SOV s-au agravat, el ar intenţiona să vândă Publika TV, iar cel interesat de preluare este acelaşi Plahotniuc. Postul de televiziune al lui Vîntu poate fi, astfel, folosit cu succes în marea operaţiune de intoxicare a opiniei publice din Moldova, alături de celelalte instrumente controlate direct de Plahotniuc, pentru alegerea lui Marian Lupu în funcţia de preşedinte al Moldovei.

Reteaua lui Plahotniuc din Moldova (schema preluata de pe Unimedia)

Reteaua lui Plahotniuc din Moldova (schema preluata de pe Unimedia)

Marian Ilici Lupu şi-a asigurat deja un refugiu pentru bătrâneţe

Aceeaşi sursă mai dezvăluie implicarea politicianului Marian Ilici Lupu într-o afacere imobiliară din Bulgaria, el controlând firma Mirela Real Estate SRL, care are un sediu în cunoscuta staţiune balneoclimaterică bulgărească Sandanski, str. Vassil Kunchev nr. 4. Aici, la poalele munţilor Pirin, informează annews.ru, Lupu deţine 12 hectare de teren în valoare de cel puţin 6 milioane de euro.

Dan Badea