ŞASE SECRETE DIN LUMEA V.V.P. (II)

Categorie: BlogrollEXPORTManipulare prin presa

manipulare_presa

Cei care mă cunosc ştiu că întotdeauna am dovezi pentru toate afirmaţiile grave pe care le fac. Nu mi-aş permite niciodată să public neadevăruri, sau să creez evenimente cu scopul de a compromite, şantaja, sau distruge pe cineva.

În acelaşi timp însă, o armată de jurnalişti de pripas, angajaţi ai lui Vîntu şi Voiculescu, nu fac altceva decât să dezinformeze continuu opinia publică prin prezentarea, ca adevărate, a unor afirmaţii false, să atace toate instituţiile statului român, să şantajeze înalţi funcţionari publici, să instige unele categorii sociale împotriva altora, sau să incite la nesupunere civică.

Zilnic au loc dezbateri televizate în care inamicul public nr 1 al cârnăţarilor, deveniţi patroni de trusturi mass media, este tocat mărunt şi înjurat continuu doar pentru că nu este de-al lor. Doar pentru că nu fură cu ei. Doar pentru că nu intervine pe lângă procurori, sau instanţe, să-i cureţe de acuzaţiile penale. Doar pentru că le-a blocat accesul la ultimele resurse ale ţării. Doar pentru că este preşedintele legitim al României.

Toate babele, fufele, centuristele şi toţi neisprăviţii din presă şi politică, vopsiţi în comentatori, realizatori de emisiuni, jurnalişti sau analişti politici au fost asmuţiţi să latre televizat, la comandă, pentru a-şi primi recompensele lunare în conturi sau pe card. Ei sunt cei care au transformat presa în prostituţie, informarea corectă a opiniei publice în dezinformare, minciuna în adevăr. Pentru ei acuzaţiile nu mai trebuie însoţite de dovezi, sau de argumente solide bazate pe probe. Cuvântul lor este singura probă de care dispun.

Îi întrebi pe ce se bazează, iar dacă n-au la îndemână vreun document contrafăcut, o casetă trucată, sau un martor mincinos, îţi răspund: ” e cuvântul meu, împotriva cuvântului tău„. Un răspuns care surprinde esenţa noului stil de presă practicată de oamenii VVP.

Cel mai clar s-a văzut asta în timpul ultimului scandal creat de cetăţeanul Chitic, un fost partener de afaceri al lui Sorin Roşca Stănescu, care a afirmat fără a avea nicio dovadă, că a fost pălmuit de şeful statului. Astfel, mercenarii lui Vîntu şi Voiculescu au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a câştiga noi adepţi împotriva „brutei” de la Cotroceni care agresează cetăţenii pe stradă, după miezul nopţii, sau loveşte copii pe la spectacolele electorale.

Ieri am încercat un mic experiment, în şase puncte, pentru a testa pe pielea tonomatelor VVP efectele stilului de presă pe care acestea îl practică. Unii şi-au dat seama că este un test, alţii nu. Atunci când amesteci zvonul cu minciuna bine dozată rezultă „o ştire credibilă”, de tipul celor patentate de maşinăria de propagandă VVP.

Unii m-au sunat să mă întrebe despre trăsăturile rusului care s-a întâlnit cu Ciuvică, alţii despre numele celui cu care făcea sex Nistorescu (dacă nu era cumva Turturică!), alţii despre Oana Stancu, unii să-mi spună că ştiau şi ei câteva dintre dezvăluirile făcute etc etc. Tuturor le-am spus adevărul: unele informaţii erau reale, altele nu.

Nu ştiu câţi dintre cei vizaţi au scrâşnit din dinţi întrebându-se de unde ştiu eu toate astea, sau cum de mi-am putut permite să transform zvonul în adevăr. Nu ştiu nici dacă au înţeles că şi ei pot deveni victima propriilor practici.

Sper totuşi ca unii dintre ei să fi simţit, măcar pentru o clipă, revolta celui acuzat fără probe. Şi nu mă refer aici, neapărat, la Băsescu. Oricine poate deveni victima unor mercenari lipsiţi de scrupule precum Cornel Nistorescu, Oana Stancu, Adrian Ursu, Corina Drăgotescu, Daniel Chitic sau Mugur Ciuvică…