Ofensiva alogenilor asupra statului român: Alianţa Grivco, convocată de Felix, revine în forţă

Categorie: Blogrollcoruptie politicacrima organizataEXPORTinvestigmafie romaneascaManipulare prin presaSecuritate nationala

Foto: Baricada

Foto: HULTANUL

Dan Voiculescu şi-a convocat, în biroul personal de la Senat, subalternii din Alianţa Grivco, Victor Ponta şi Crin Antonescu. Cei trei s-au întâlnit şi au pus la punct o nouă strategie comună pentru bătălia care urmează.

Întâlnirea a fost anunţată public, pentru a încerca să coalizeze din nou forţele anti-Băsescu nedumerite de fricţiunile apărute în ultima vreme între Ponta şi Antonescu. Pe de altă parte, cei doi îi dau şi mogulului ce e al mogulului, adică puţină legitimitate, el neputând să adune, vreodată, mai mult de câteva mii de voturi, şi acelea cumpărate din sectorul condus de Piedone.

Întâlnirea a fost precedată de ieşirile viscerale, în mass-media controlate, ale celor trei moguli, toţi cu dosare penale pe rol.

Patriciu a ieşit în Adevărul şi la Realitatea TV, Voiculescu s-a manifestat la Realitatea, iar Vîntu s-a dezlănţuit în Bursa, gazeta lui de duminică menţinută în viaţă doar pentru astfel de declaraţii. Cum se poate observa, mogulii sunt conştienţi că ei nu au credibilitate dacă s-ar exprima prin instrumentele media controlate.

foto: mediafax

foto: mediafax

23 iulie: Presa dezvăluie faptul că Dan Voiculescu a depus, pe 1 iulie, o cerere oficială de analiză, în cadrul Biroului Permanent al Senatului, a suspendării din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. Voiculescu invocă, în stilul său primitiv, încălcarea Constituţiei de către Preşedinte.

„(…)Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, şi-a asumat, de facto, poziţia de principal conducător al puterii executive şi a iniţiat şi a promovat măsuri anti-sociale şi ilegale precum cea privind reducerea cu 15% a pensiilor, declarată neconstituţională de către Curtea Constituţională a României în şedinţa din data de 24 iunie 2010. Prin acel demers, Preşedintele României s-a plasat premeditat în conflict cu societatea românească (…) Pe scurt, Preşedintele Traian Băsescu a încălcat Constituţia”.

patriciu fmi

29 iulie. Patriciu atacă FMI, singurul aliat al lui Traian Băsescu împotriva privatizării pe nimic a societăţilor rămase în portofoliul statului.  

„Din păcate, aceşti domni (de la FMI – n.r.) trăiesc într-o lume teoretica. Nu stiu nimic despre economia romaneasca. Asta ii face periculosi in relatia cu un guvern care nici el nu vrea sa faca deloc reforma. Cred ca trebui sa gasim, ca si altii inaintea noastra, o metoda rapida astfel incat sa ii trimitem acasa a spus Patriciu.

5 august, Realitatea TV: Dan Voiculescu îl atacă dur pe Băsescu, numindu-l Pinochio, pentru că ar fi mincinos,  şi anunţând că „lucrurile au devenit foarte grave”. „Acest om n-a făcut decât să mintă şi să dea dovadă de imoralitate de când îl ştiu eu„. Ridiculizarea lui Băsescu e totală. „E o glumă!„, mai spune Voiculescu despre preşedintele recent ales.

blog_voiculescu.JPG
5 august, blogul lui Dan Voiculescu. Traian Băsescu trebuie schimbat!

„România are acută nevoie de preşedinte. Real, dinamic, proaspăt, credibil, nu uzat, depăsit, părăsit de apropiati si de propriul popor.Pinocchio este un domn rudimentar şi agresiv, cu apă în urechi, care ne scufundă. Este lipsit de substanţă, logică şi legitimitate. Trebuie schimbat: e prost pentru România

8 august, Realitatea TV: Patriciu cere privatizarea tuturor societăţilor care au mai rămas sub controlul statului.

„Statul trebuie sa fie minimal si sa se limiteze la acele servicii care nu se pot oferi prin piata. Acelea sunt cele care trebui oferite prin stat. In rest, totul trebuie privatizat, inclusiv apa! (…) Cred ca nivelul cotei unice nu poate fi determinat decat de competitia cu vecinii, asa ca nu trebuie sa fie mai mare de 10%. Si TVA trebuie sa scada la 15%.” Referitor la declaraţia preşedintelui cu privire la datoriile Rompetrol, plasate firmei KazMunaiGaz şi nereturnate statului român, el a spus că asta nu este decât o „lozincă demagogică”, „o armă politică folosită de stanga extremă”.

9 august, Bursa: Vîntu cere izolarea lui Traian Băsescu, preşedintele României.

vintu_hitru

„Acest om este un rău care trebuie izolat pe scena politică romanească. Izolaţi-l pe Băsescu, domnilor! (…)Funcţia lui este importantă, dar omul este mic. Deşi unora poate ca le creează o altă impresie, Băsescu este o mediocritate. O mediocritate nervoasă.(…)Pentru Traian Băsescu, lumea se împarte în două: obedienţii decerebraţi (pe care îi dispreţuieşte în secret, dar nu-i atacă la vedere) şi restul. Restul „se bucură” de deplina ură a domniei sale. Fac parte din „restul”. (…)Cabotin, Băsescu şi-a însuşit doar ideile, dar nu deţine nimic din ceea ce ar trebui să se afle îndărătul lor. Nu are convingeri. Nu are acces la viziune. Şi este departe de orice metafizică. În schimb are puterea politica. Să foloseşti uriaşa putere a Preşedinţiei doar pentru a-l pune pe Maior să asculte telefoanele şi pe Morar să-i aresteze pe duşmani, asta ilustrează o mentalitate maruntă, de chelner care strică afacerea, pentru ciubuc”.

9 august, Realitatea TV: Dan Voiculescu îi convoacă pe subordonaţii lui din alianţa Grivco, Victor Ponta şi Crin Antonescu. Răspunzând unei întrebări, referitoare la motivele împăcării cu liderul PNL, Victor Ponta a declarat seara, la Realitatea TV, că alianţa nu a fost niciodată distrusă. „Nu ne-am împăcat, pentru că nu ne-am certat niciodată!”.

Întâlnirea organizată la RTV a stat sub semnul lozincii „Băsescu-Boc, zile numărate”. Ponta a mai făcut o declaraţie extrem de periculoasă pentru un om aşa de mic. „Băsescu nu va lăsa puterea din România, decât, Doamne fereşte, doar în urma unei mişcări ca în decembrie 1989!”

grivco12

Crin Antonescu a exprimat şi el, clar, ceea ce intenţionează alianţa Grivco: „Dăm jos acest guvern şi apoi vom face împreună o nouă construcţie guvernamentală!„.

Dan Badea