Tonomatul Adrian Ursu şi-a tras fabrică de mobilă în secuime

Categorie: EXPORTinvestigPresa

Adrian Ursu, unul dintre tonomatele favorite ale lui Nuş, a folosit recent câţiva arginţi ca să cumpere un sfert dintr-o fabrică de mobilă. Afacerea este una discretă, departe de ochii invidioşi ai jurnaliştilor calici de la Bucureşti.

Sclavul lui Vîntu şi-a plasat banii lui de buzunar tocmai în Covasna, la societatea Unio-Impex SRL. Asociaţii tonomatului oltean sunt covăsnenii Iulian Ungureanu, Petru Ungureanu şi Dan-Călin Nedelcu.

Implicarea mercenarului în afacerea cu mobilă confirmă informaţia conform căreia în industria mobilei evaziunea fiscală este la ea acasa. Pe de altă parte, asta e un semn al prosperităţii jurnaliştilor de pe moşia turnătorului Nuş.

Ursu nu e la prima afacere. El s-a mai implicat, alături de alţi mercenari din mass media româneşti, în câteva firme care i-au adus mari satisfacţii financiare.

Prima dintre ele a fost Curier SRL (2001), în care a activat alături de Lelia Munteanu, Ioan Barbu, Sorin Alexandru Barbu şi Silviu Popescu.

munteanu_ursu_2-001

 

fabrica luii ursu

La fel, tot în 2001 el a mai participat la înfiinţarea firmei Super Media Group SRL, alături de Lelia-Valentina Munteanu, Iulia Ştefania Octavia Rădulescu şi Iulius Cezar.

În 2003 a fost ales, pentru patru ani, în Consiliul de Administraţie al SC Adevărul SA.

În 2005, jurnalistul-afacerist înfiinţează alături de alţi mercenari din mass media societatea Crucişătorul SA. Tovarăşii lui Ursu au fost următorii: Mircea Dinescu (20%), Popescu Cristian (CTP – 35,3%), Bogdan Chirieac (14,9%), Lelia Valentina Munteanu (14,9%). Ulterior, mercenarii au majorat capitalul social al firmei  de la 10.000 de ron la 2.850.000 de ron! Pe această firmă, al cărei control avea să fost preluat de Adrian Sârbu, prin Publimedia International, a fost lansat pe piaţă cotidianul Gândul. Mercenarii şi-au vândut destul de scump mare parte din acţiunile deţinute aici.

După ce li s-a alăturat şi negrişorul Marius Niţu, echipa de la Adevărul a mai preluat, pe 5 mai 2005, şi acţiunile firmei Theodora Consulting SRL de la un anume Corneliu Mircea Dumitrescu.

Băieţii s-au descurcat de fiecare dată, au făcut bani frumoşi din publicitate şi din promovarea intereselor celor care plăteau mai bine, indiferent de culoarea politică.

Foto Baricada

Foto Baricada

Au fost şi au rămas mercenari. Acum execută comenzile lui Nuş încercând să îndeplinească, întocmai şi la timp, ordinele transmise de la periferia Moscovei.

Dan Badea