Cartelul mafiot de presă Vîntu&Voiculescu a devenit o vulnerabilitate a României

Categorie: Blogrollcrima organizatadiversiuneEXPORTinvestigmafie romaneascaManipulare prin presaPresaSecuritate nationala

Statul reacționează, în sfârșit, la asediul continuu declanșat, cu mult timp în urmă, împotriva instituțiilor sale fundamentale de către presa de tip mafiot reprezentată de trusturile anti-românești Realitatea-Cațavencu și Intact (Antena3 și Jurnalul Național).

 (Foto: baricada.wordpress.com)

(Foto: baricada.wordpress.com)

Astfel, în ședința de ieri a CSAT, practici ale presei controlate de moguli, despre care scriu de la înființarea acestui blog, au fost înscrise în Strategia Națională de Apărare printre cele 15 ”vulnerabilități” ale României. Este vorba, concret, despre ”campaniile de presă la comandă” și despre presiunile făcute de moguli asupra statului pentru a-și satisface interesele politico-financiare.
vulnerabilitati1

Noua vulnerabilitate este formulată, în document, în felul următor:

”fenomenul campaniilor de presă la comandă, cu scopul de a denigra instituții ale statului, prin răspandirea de informații false despre activitatea acestora; presiunile exercitate de trusturi de presă asupra deciziei politice în vederea obținerii de avantaje de natură economică sau în relația cu instituții ale statului”.

Imediat ce au aflat de menționarea în Strategia Națională de Apărare a practicilor cu care s-au obișnuit deja, mașinăriile de propagandă vizate au reacționat în stilul caracteristic, lansând o nouă campanie mincinoasă împotriva CSAT și a președintelui Traian Băsescu. ”Presa văzută ca pericol”, titra Realitatea TV, deși nu de presă în general se face vorbire în document, ci de practicile mafiote din presă, adică de campaniile de tipul celor făcute zilnic de Realitatea TV și Antena 3. Exemple despre astfel de campanii pot fi găsite și pe acest blog, ultima dintre ele fiind aceea prin care populația a fost incitată la revoltă socială și dărâmarea violentă a guvernului Boc de către cele două flașnete diversioniste ale lui Vîntu și Voiculescu.

Pe Realitatea TV s-a declanșat deja o nouă campanie diversionistă, prin care Vîntu, prin diverși maimuțoi din presă sau politică, încearcă să arate că PRESA și nu PRACTICILE lui mafiote sunt cele vizate în doctrina de apărare. Asta deoarece simte că începe să se strângă lațul, iar instituțiile statului să se întărească, așa  cum el însuși le-a cerut. ”Întăriți-vă statul, domnilor!”, a spus Vîntu, anul trecut, într-o celebră intervenție telefonică la televiziunea lui.

ursu vintu

Deși tonomatele sale de la RTV încearcă să-și convingă telespectatorii că nu există campanii de presă împotriva instituțiilor statului care să merite atenția CSAT, sau că presa făcută de oamenii lui Vîntu și Voiculescu este o presă de calitate, amintesc aici o declarație făcută de mogul și în care amenința voalat, dar sigur pe el, instituțiile statului cu folosirea mașinăriei de propagandă anti-românească din dotare.

Iată fragmentul din aceeași emisiune TV în care Viorel Hrebenciuc, unul dintre invitați exprima public, într-o formulă clară, exact vulnerabilitatea înscrisă, ieri, în documentul CSAT:

Viorel Hrebenciuc: Și dacă statul încearcă să se apere și deschide dosar penal unui mogul, mogulul atacă prin tot ce are mass media la dispoziție. Cum se simte reprezentantul statului în această situație?
Sorin Ovidiu Vîntu: Distinse domn Hrebenciuc, în momentul în care statul încearcă să-mi dreseze tot felul de dosare pe criterii cunoscute doar de dvs. și cei asemeni dvs., evident că mă voi apăra cu toată fermitatea!

Este exact ceea ce și face mogulul de peste un an de zile. Declarația lui Vîntu, făcută în martie 2009, este o recunoaștere publică a posibilității folosirii mașinăriei de dezinformare mass media pe care o deține miliardarul penal. Că ea este folosită deja, asta e evident pentru oricine are neșansa de a deschide televizorul pe posturile Realitatea sau Antena 3.

vintu

Vîntu are deja ANAF-ul pe cap, acum are și DNA-ul, sesizat deja pe motiv de evaziune fiscală, are problema cu rambursarea ilegală de TVA (63 milioane de euro), din tranzacția Petrom, i se pune sechestru pe activele Realitatea Media și, colac peste pupăză, mai are o altă mare problemă cu afacerea FNI după ce unul dintre pionii săi de bază, Nicolae Popa, a fost reținut la Djakarta și urmează să fie repatriat. El are, așadar, deja, niște dosare ”dresate”, cum îi place să le numească. La fel și Voiculescu, celălalt proprietar de tonomate care are vreo două dosare penale, într-unul dintre ele fiind vizată și fiică-sa Camelia.

Deoarece în zilele următoare trusturile de presă ale celor doi vor continua să dezinformeze pe tema noii vulnerabilități identificate de autorii Strategiei de Apărare a României, prezint mai jos și fragmentul în care sunt definite noțiunile de vulnerabilitate, risc și amenințare. Explicațiile sunt utile deoarece diversioniștii care apar la tv. omit să facă aceste precizări.
Iată fragmentul:

”În zona apărării și securității naționale, riscul este definit drept probabilitatea de a se produce o pagubă semnificativă la adresa intereselor, valorilor sau obiectivelor naționale de securitate. În contextul acestei strategii, amenințările sunt factori cu origine externă prin care sunt afectate grav interesele, valorile și obiectivele naționale de securitate. Factorii din interiorul societății care potențează acțiunea amenințărilor sunt denumiți vulnerabilități. Scopul Strategiei Naționale de Apărare este de a asigura un management modern și eficient al riscurilor, amenințărilor și vulnerabilităților, urmărind, într-o primă fază, inventarierea, prevenirea sau reducerea lor și, ulterior, combaterea acestora. Raportul vulnerabilitate-amenințare este foarte important. Pentru o țară care parcurge pași importanți în direcția modernizării, cum este și cazul României, vulnerabilitățile pot fi la fel de importante precum amenințările. O criză majoră în domenii precum educația sau sănătatea pot vulnerabiliza statul, afectându-i funcționarea și diminuându-i capacitatea de reacție”