Mineriada gurilor și sondajul mincinos din biroul lui Crin Antonescu

Categorie: BlogrolldiversiuneEXPORTinvestigManipulare prin presaSecuritate nationala

Alianța PSD-PNL a încasat, ieri, cea mai mare înfrângere de la realegerea lui Traian Băsescu încoace. La fel, alianța mafiotă Vîntu-Voiculescu. După ce au pus la cale, împotriva guvernului, cel mai dur atac mediatic postdecembrist, care a scos în stradă, sau în lojile parlamentului, tot felul de neisprăviți, reprezentanții opoziției își plâng acum singuri de milă, în  cadru organizat, la televizor. Au pierdut atât bătălia pentru Curtea Constituțională, cât și pe aceea pentru dărâmarea guvernului Boc.

antonescu Hitler

 Foto: baricada.wordpress.com

Prima dintre ele era, de fapt, și cea mai importantă. Controlul asupra Curții Constituționale însemna, pentru organizatorii mineriadei gurilor, din aceste zile, schimbarea lui Traian Băsescu înainte de terminarea mandatului. Crin Antonescu a declarat, chiar, că nominalizarea lui Meleșcanu s-a făcut exclusiv din motive politice, pentru a bloca, astfel, tendințele ”dictatoriale” ale lui Traian Băsescu. La fel, PSD, prin nominalizarea politicianului Valer Dorneanu. Din fericire, în locul acestora au ajuns la Curtea Constituțională doi profesioniști ai dreptului propuși de PDL, profesorii universitari Iulia Antoanela Motoc și Ștefan Mircea Minea.

Cea de-a doua bătălie, ce viza dărâmarea guvernului, a fost pierdută și ea de către alianța PSD-PNL, după ce a făcut tot ce i-a stat în putință să câștige. S-au folosit cele mai murdare metode de manipulare posibile, de la transformarea jurnaliștilor-tonomate în procurori staliniști ai anilor 50 care au  incitat populația să iasă în stradă și să acționeze violent împotriva ordinii constituționale, până la alimentarea cu apă, de către PSD, a bizonilor chemați să protesteze la una dintre intrările de la Casa Poporului. Scenele prezentate de mașinăria de propagandă anti-românească a mafioților Vîntu și Voiculescu arătau ca și când România ar fi fost pusă pe foc deși, în realitate, nu era vorba decât de mase de manevră, de excitarea excesivă a unor zăltați care n-au înțeles niciodată nici măcar de ce respiră, darămite să priceapă de ce se aflau la acea oră și în acel loc.

tonomate

Foto: baricada.wordpress.com
Toți cei care au urmărit confruntările prin intermediul televizorului știu, sau ar trebui să știe, că ”jurnaliștii” lui Vîntu sau Voiculescu, care au incitat populația și s-au dat de ceasul morții să ia apărarea pensionarilor și bugetarilor, sunt oameni care câștigă câteva mii de euro lunar, unii chiar zeci de mii! Sunt indivizi plătiți să mintă. Profesioniști ai dezinformării. Puțin le pasă lor de reducerea cu  15% a pensiilor sau cu 25% a salariilor bugetarilor. Puțin le pasă miliardarilor Vîntu sau Voiculescu, de măsurile de austeritate! La fel, puțin le pasă mafioților care controlează mișcarea sindicală, de necazurile bugetarilor. Ce au ei în comun este dorința de schimbare a inamicului public nr. 1, în accepția lor, Traian Băsescu. Adică a președintelui care a cerut justiției să-și facă treaba și să-i aresteze pe mafioți, iar CSAT să blocheze privatizările care mai prezentau interes pentru sponsorii PSD-PNL.
PRELIPCEANU

PRELIPCEANU (foto: Hultanul)

Iată însă că deși a trecut o jumătate de an de la realegerea lui Traian Băsescu, guriștii pnl-psd reiau discursul din campania de anul trecut, și chiar personajele scoase atunci la înaintare, precum Klaus Johannis. Asta în paralel cu mediatizarea unor declarații precum cea făcută, aseară, de Victor Ponta, conform căruia nu se va lăsa până nu-l va schimba pe Traian Băsescu. Ponta completa astfel declarațiile liderilor PNL, de la începutul săptămânii trecute, privind intențiile de suspendare a președintelui.

Foto: baricada.wordpress.com

Foto: baricada.wordpress.com

Tema suspendării a fost reintrodusă în dezbaterea publică de către liberalii Vosganian şi Antonescu, printr-o diversiune specifică mașinăriei de propagandă a alianței PSD-PNL. Mai întâi au anunţat-o public, ca intenţie, iar apoi, cum ne-a obișnuit deja înaintea oricărei bătălii politice importante, aparatul de dezinformare al liberalilor a lansat manipularea prin sondaje electorale. De această dată însă n-a fost folosit un institut serios de sondare a opiniei publice ci unul care tocmai fusese ”trecut în rezervă” pentru trei ani. Este vorba de Grupul de Studii Sociale (GSS) 2000 SRL. Rezultatele așa-zisului sondaj realizat de GSS 2000, la comanda PNL, au fost publicate la sfârșitul săptămânii trecute și ele sunt o contrafacere flagrantă a realităţii, o încercare de manipulare grosolană, aşa cum bine a fost definit într-o analiză recentă.

Una dintre aberaţiile vehiculate de acel sondaj este aceea în care se afirmă că dacă ar avea loc alegeri duminică ele ar fi câştigate de cel care a plătit sondajul, adică de Crin Antonescu, cu 33,8%. Deşi, în cazul unor noi alegeri, Traian Băsescu n-ar mai avea dreptul să candideze, întrebarea privind intenţiile de vot în favoarea sa a fost, totuşi, pusă, iar răspunsul electoratului sondat de „sociologii” plătiţi de Antonescu a fost fix 11,7%. Şi dacă sondajul ar fi fost făcut doar printre bugetari şi nu s-ar fi putut obţine un astfel de răspuns.

sondaj gss_coruptie

La fel, a spune că Traian Băsescu este un lider corupt (75,6% ), arogant (66,1%), incapabil să conducă ţara (71,7%) sau incapabil să-şi ţină promisiunile (82,7%) sunt argumente suficient de clare pentru ipoteza conform căreia sondajul s-a făcut în biroul liderului PNL.

Dealtfel, nici nu avea unde să se facă dacă ţinem cont că, la mijlocul lui februarie anul acesta, patronul GSS 2000 SRL, un anume Cătălin Lixandru, a înregistrat la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului o decizie de suspendare a activităţii srl-ului pe o perioadă de, atenţie!, 3 (trei) ani! Iată decizia:

Societatea Comerciala GRUPUL DE STUDII SOCIALE 2000 – S.R.L. Bucuresti

DECIZIA NR. 3/16.02.2010
a asociatului unic al S.C. GRUPUL DE STUDII SOCIALE 2000 – S.R.L.,
cu sediul social in Bucuresti, str: Pictor Iscovescu nr. 15, et. 1, sectorul 1, nr. Reg. Com. J 40/1063/2003, C.U.I.15158794

Subsemnatul Lixandru Catalin, cetatean roman, nascut la data de 8.04.1977 in Pitesti, judetul Arges, domiciliat in municipiul Pitesti, str. Gheorghe Titeica nr. (…), judetul Arges, identificat cu C.I. seria AS nr. 289(…), emisa la data de 1.09.2003 de Politia Mun. Pitesti, CNP 177040803(…), detinator a 1.300 parti sociale, cu o valoare nominala de 25 RON fiecare si o valoare totala de 32.500 RON, reprezentand 100 % capitalul social subscris si varsat al S.C. GRUPUL DE STUDII SOCIALE 2000 – S.R.L., in temeiul dispozitiilor art. 3.3 din actul constitutiv, dau urmatoarea decizie:

Art. 1. Se aproba suspendarea activitatii Societatii Comerciale GRUPUL DE STUDII SOCIALE 2000 – S.R.L. pe o perioada de 3 (trei) ani, incepand cu data de 1.03.2010.

Art. 2. Se imputerniceste dl Figaro Bogdan, cetatean roman, domiciliat in Bucuresti, str. Radu Boiangiu nr. 8, sectorul 1, CNP 1750502411519, in vederea depunerii si ridicarii de la Registrul Comertului a mentiunii corespunzatoare prezentei hotarari.
Prezenta hotarare a fost redactata in 3 exemplare originale azi, 16.02.2010.

sondaj_gss1

Două luni mai încolo, pe 1 aprilie, SRL-ul lui Lixandru este scos din rezervă, deci reactivat, și pus să comită o faptă pe care niciuna dintre casele de sondaj existente pe piața românească nu o acceptaseră: să falsifice un sondaj de opinie așa încât să satisfacă o comandă politică a mafioților liberali. Și a executat-o.

Doar că acest sondaj, ca să aibă valoare, trebuia să fie însoțit de introducerea celor doi politicieni, Meleșcanu și Dorneanu, în Curtea Constituțională și, de acolo, să execute la rându-le comanda mafioților. Se știe deja că Meleșcanu, dincolo de apartenența sa la aparatul represiv al lui Ceaușescu, a fost și angajatul lui Dinu Patriciu. Ulterior pătrunderii în Curtea Constituțională, ei ar fi înclinat balanța în favoarea mafioților care i-au propus și ar fi făcut, astfel, jocul celor care țin România în loc de aproape cinci ani. A mafiei PSD/PNL. A lui Vîntu, Voiculescu, Patriciu, Năstase, Voicu, Vanghelie, Hrebenciuc etc. etc. etc.

GRUPUL DE STUDII SOCIALE 2000 SRL_3

 

GSS 2000_2003_2

 

Cât privește srl-ul GSS 2000, el a fost înființat în 2003, sub numele de Institutul de Studii Sociale SRL,  de către Eduard Radu Hellvig, împreună cu Mirela Tirlie. Hellvig, i-a cedat, în 2004 pachetul de acțiuni (50%) lui Bogdan Teodorescu, iar el a devenit deputat al PUR, ulterior PC, partidul de buzunar al mogulului Dan Voiculescu.

Ulterior, la sfârșitul lui 2008, Hellvig a trecut la PNL și a devenit consilier personal al lui Crin Antonescu. În decembrie 2004, după ce Băsescu a câștigat alegerile, ISS a devenit Grupul de Studii Sociale 2000 SRL. În iulie 2005, Tirlie cedează pachetul său de acțiuni către piteșteanul Cătălin Lixandru, iar în octombrie 2005, Bogdan Teodorescu, fostul om de casă al lui Adrian Năstase, iar apoi al liberalilor, cesionează și el, aceluiași Lixandru, pachetul de acțiuni deținut la GSS 2000. Prin 2007, presa (EVZ plus blogul unui oarecare Comănescu) a lansat zvonul că GSS 2000 a fost preluat de Gigi Becali. Știrea a fost, evident, falsă, deoarece proprietarul a rămas același Cătălin Lixandru. Pe 16 februarie 2010, GSS 2000 și-a suspendat activitatea, iar ulterior și-a reluat-o în condiții cel puțin misterioase, la comanda mafioților liberali. Printre clienții firmei lui Lixandru s-au aflat Rompetrol, Realitatea Media SA, Cotidianul, Dragonul Roșu etc etc.

Dan Badea