Cozmin Guşă revine oficial acolo de unde nu plecase niciodată: la piciorul de sticlă al lui Vîntu

Categorie: Blogrollcrima organizataEXPORTinvestigmafie romaneascaManipulare prin presa

sorin ovidiu vintuUn comentator sportiv anunţă pe blogul său că rusofilul Cozmin Guşă ar fi semnat, ieri, un gusacontract de consultanţă cu Sorin Ovidiu Vîntu „pentru dezvoltarea grupului media” Realitatea-Caţavencu. Contractul ar fi fost făcut între persoana fizică Sorin Vîntu şi persoana juridică SOCO, firma lui Guşă. Conform comentatorului, rolul lui Guşă ar fi acela de a redresa, în planul imaginii, maşinăria de propagandă şi dezinformare a lui SOV.

Pe de altă parte, conform declaraţiei făcute de Sorin Vîntu pentru Mediafax, rolul lui Guşă ar fi important mai ales în afara ţării.

Pentru cei avizaţi, asta înseamnă în zona de influenţă a Rusiei pentru că niciun om întreg la minte nu-şi mai poate imagina că trustul lui Vîntu mai poate avea un dram de credibilitate în Occident, mai ales după celebra poveste cu pixelli din Ploieşti, bine pusă în scenă de Grupul Realitatea-Caţavencu via fiţuica Gardianul.

 

img vidanjor dumitrescu

Domnul Gusa va fi consilierul meu pe probleme de dezvoltare de media, mai ales pentru dezvoltarea internationala a trustului. Isi va intra in atributii incepand cu 1 aprilie. Domnul Gusa este prieten cu mine si un domn extrem de capabil. Domnia sa se pricepe foarte bine la business si la politica. Pe partea de politica s-a exprimat foarte bine, acum urmeaza sa se exprime si pe partea de business” – a spus Sorin Vîntu.

Guşă s-ar ocupa astfel, oficial, de manipularea de la Chişinău şi Tiraspol prin noua hazna TV lansată în Moldova sub numele Publika TV.

După părerea mea însă, contractul semnat între Guşă şi Vîntu nu reprezintă decât o formă legală de plată a serviciilor aduse deja mogulului, în ultimul an, de către Guşă, o recapitalizare a firmei din care a ieşit oficial, cum a declarat anul trecut, Sorin Vîntu. El mai poate reprezenta şi un semnal de recunoaştere pentru Guşă adresat mafioţilor de peste Prut, adică partenerilor de afaceri ai lui Vîntu. O carte verde pentru intermediarul rusofil.

soco1

 

soco2

Firma SOCO, aşa cum am arătat pe acest blog, a fost înfiinţată de cei doi amici la începutul lui 2009, iar trecerea oficială a lui Guşă în tabăra lui Geoană l-a determinat pe Vîntu, care voia să pară neutru politic, să anunţe ieşirea din combinaţia cu rusofilul CG. Că totul a fost doar o manevră specifică lui SOV, demonstrată deja de subsemnatul în august 2009, s-a constatat în noaptea în care magnatul i-a făcut masaj prezidenţiabilului Mircea Geoană, în sauna de pe strada Paris 34. Aşadar, Vîntu nu rupsese vreodata relaţiile cu Guşă sau Geoană.

Pe de altă parte, un traseist lipsit de scrupule precum Guşă nu va putea schimba imaginea haznalei TV a lui SOV nici dacă şi-ar aduce întregul aparat de propagandă de la Tiraspol, sau de la periferia Moscovei. Televiziunea lui Vîntu, la care au fost angajaţi în ultimii ani exclusiv indivizi dispuşi ca, în schimbul unor salarii de mii de euro, să se transforme în slugi necondiţionate ale mafiei PSD-PNL, nu mai poate fi redresată. Un rahat îmbracat în staniol ramane tot un rahat.

Prin urmare, orice încercare de a schimba imaginea RTV, asa cum se sugerează de către unii, este o aberaţie la fel de mare ca aceea prin care ai încerca sa afirmi că tonomatele lui Vîntu vor mai avea vreodată credibilitate pe piaţa mass-media româneşti.

Dan Badea