RONCUL ca subdiviziune a derbedeului din presa română

Categorie: BlogrollDezinformarediversiuneEXPORT 5Manipulare prin presaPresa

Un prieten mi-a atras atenţia că, din nou, roncul (foto stânga-dreapta, jos), un derbedeu ce pare aronc avea grave probleme psihice, mă muşcă de fund pe blogul lui de handicapaţi cu şi fără sutană.
Individul, un protejat al foştilor securişti disperaţi că-şi pierd pensiile şi privilegiile bine conservate, s-a transformat într-o trompetă ruginită a acestora şi sare cu dinţii la spatele oricui are ceva de spus contra protectorilor săi.
Faptul că el îşi foloseşte blogul pentru a face reclamă deşănţată, pe faţă, rezerviştilor din SRI, sau SIE, în timp ce, de ochii lumii, înfierează tot ce a avut legături cu fostele servicii româneşti de informaţii,  îl plasează exact în zona pe care o acoperă cu respiraţia lui de varan.

Pentru că mi-am permis să gândesc altfel decât el şi să promovez  valori pe acest blog, individul a intrat în transă. Aşa a ajuns în spatele meu şi tot insistă să-l bag în seamă încât mi-e destul de greu să-l evit.

roncul citind ce a scris

roncul citind ce a scris

Deşi n-a fost în stare să termine şi el o facultate, luîndu-şi bacalaureatul la peste 30 de ani, derbedeul s-a specializat în muşcat funduri de intelectuali, pentru că, dă el de înţeles, fundurile astea au un gust deosebit faţă de cele proletare.
Fundul lui Pleşu, al lui Patapievici, al lui Ungureanu sau al lui Tismăneanu reprezintă, fiecare în parte, o ţintă nobilă pentru creierul lui pervers, motiv pentru care clănţăne de plăcere la ideea apropierii de astfel de rarităţi.Mai nou, ”homosexualul” (prefer să pun ghilimele) a îndrăgit şi fundul lui Dan Badea. Adică al meu…

Pe de altă parte, obsedat de ideea că pe lumea asta există şi absolvenţi de facultate, sau, şi mai grav, intelectuali, el a suferit probabil un şoc emoţional de proporţii care îl determină să se manifeste ca un frustrat.

Ca şi când ar avea o formă perversă a sindromului Tourette, omul se apropie de tine şi, când eşti mai puţin atent, te înjură de mamă. Sau te muşcă de cur. Pur şi simplu. Nu-i faci nimic, dar el nu înţelege.
Dacă ai neinspiraţia să foloseşti, în apropierea lui, cuvinte sofisticate precum Aligică, Tismăneanu, Adameşteanu sau Ungureanu, ca să nu mai vorbim de ultrasofisticatul Patapievici, individul face spume. Clăbuci. Se tăvăleşte pe jos de supărare şi te face albie de porci pe blogul lui, răstignindu-te cu toţi popii şi călugării încremeniţi prin chilii. Zice că eşti satana şi te afuriseşte. Comparativ cu el, Vadim Tudor e un sfânt. Dacă, în paranoia lui, Vadim avea însă talent, derbedeul amintit n-are decât venin.

El pare a fi bolnav psihic şi, de la o vreme, m-a luat în vizor. Cum spuneam, mă muşcă de fund cu o plăcere demnă de un homosexual şi încearcă să facă tot felul de asocieri cu numele meu, după cum îl duce sinapsa.

SMS primit de mine de la Victor Roncea...Obsesia pentru prof. Tismaneanu este extrema. La fel pentru homalăul de frate-sau, un alt derbedeu bețiv, infiltrat in presa, George Roncea

SMS primit de mine de la Victor Roncea…Obsesia pentru prof. Tismaneanu este extrema. La fel pentru homalăul de frate-sau, un alt derbedeu bețiv, infiltrat in presa, George Roncea

E vorba de sinapsa AIA mica şi vioaie care a rămas suspendată între neuronul viu şi cel încremenit în proiect. E, probabil, îndrăgostit de mine, deşi ştie ca sunt însurat… Nu ştiu cum să-i spun că nu sunt turc…

La început m-a asociat cu Hotnews, un site despre care el crede că-i aparţine lui SOV. Am încercat apoi să-i explic un fapt extrem de simplu: lumea nu e cum crede el, ci cum este ea cu adevărat. Aici nu e ca în mijlocul obscurantiştilor lui cipaţi, refugiaţi ca şobolanii prin biserici şi chilii, ci e ca la ziar: ai proba – scrii, nu ai proba – taci dreak din gura.
Spre exemplu, dacă ar fi citit Wittgenstein ar fi priceput, vorba vine!, că despre ceea ce nu se poate vorbi, trebuie să se tacă. Cum să citească, însă, el, ceva pe care nu-l poate pricepe nici dacă i-l desenezi? Scopul atacului a fost însă de a mă determina să-i susţin punctul de vedere conform căruia Hotnews ar fi a lui Sorin Vîntu.Derbedeul este disperat că Hotnews a publicat o anchetă incendiară despre prietenul lui drag şi scump, Rural,  care a fost prins cu chiloţii în vine într-o poziţie nefirească.

Apoi m-a asociat cu un comediant de doi bani, sau de 15 lei, care spune prostii pentru proşti.

A intrat chiar, folosind numele meu, pe un blog, şi s-a manifestat ca un nemernic, lăsându-şi în spatele mizeriilor debitate, urma inconfundabilă a unui IP imposibil de ascuns.

Frustratul (vezi foto sus, ronc scărpinându-se) a continuat apoi cu o altă aberaţie când, în urmă cu ceva vreme, i-a atacat din nou pe Tismăneanu şi pe Adameşteanu, folosindu-se de numele meu.  Scopul atacului a fost sancţionarea mea pentru ca i-am luat apărarea lui Vladimir Tismăneanu şi am mai avut şi tupeul să-l trec în blogroll.

Lumpenul nu are limite, dar e suficient de bolnav ca să-ţi provoace mila deşi jigneşte orice şi pe oricine îi iese în cale. De aceea el nu are decât duşmani. Dacă te-ai asociat cu el, eşti terminat.

La fel si in cazul lui frate-sau, George Roncea, un alt derbedeu care dupa ce a fost batut bine de mineri, la mineriada din 90, a ramas cu sechele psihice si umbla cu rucsacul plin de arme albe la el (șișuri, săbii, macete, pulane, lanț cu un imens lacat sudat la un capat, sprayuri cu diverse substanțe, etc etc.), si ataca pe unde se pripaseste si el, pe oricine i se năzare, sau i se ordona. E bolnav, sărmanul asa ca nu pot decat sa-l compatimesc, ca om, dar mi-e imposibil sa-l accept ca ziarist, pentru ca nu este. Parerea mea.

....una dintre armele cu care Roncea umbla ca nebunul pe strada. se mai si lauda cu ea, dovada ca loviturile primite in cap, au si astazi efecte grave...

….una dintre armele cu care George Roncea umbla ca nebunul pe strada. Se mai si lauda cu ea, dovada ca loviturile primite in cap, au si astazi efecte…

La fel, ca limbaj, sarmanul George Roncea e dus rau cu capul:

Asa scrie obsedatul George Roncea, infiltrat ca atatia golani betivi in presa romana

Asa scrie obsedatul George Roncea, infiltrat ca atatia golani betivi in presa romana

Revenind la Victor, fratele lui George, e ca râia: i-ai dat atenţie, ai încurcat-o; l-ai ignorat, ai încurcat-o!

Individul s-a asociat cu alţii de aceeaşi teapă cu el, la fel de frustraţi, şi muşcă împreună România  de cur. Sau îi muşcă pe intelectualii care au curajul să gândească şi să se exprime în spaţiul public.
Ceea ce e şi mai grav, îi incită pe proşti, pe oamenii needucaţi, împotriva autorităţii. Sau a ştiinţei. Dacă ar fi după el, bolnavii ar trebui să mergă la vrăjitor, sau la popă, ca să se vindece de gripă, sau de constipaţie. Are cititori la snop pentru că proştii au ocupat ţara asta. Mai nou, proştii au ocupat şi mare parte din blogosferă pentru că e gratis şi prostia nu doare.
Scopul vieţii lui a devenit lupta împotriva celor care citesc sau scriu cărţi, a celor care fac sau poartă paşapoarte biometrice, a celor care se vaccinează, a celor care nu-l bagă în seamă sau, pur şi simplu, a celor care gândesc altfel decât el.

Nici nu e greu să gândeşti altfel, câtă vreme nimeni nu-l suspectează că a citit Ştiinţa Logicii a lui Hegel, Tractatusul Logico-Philosophicus al lui Wittgenstein sau, eu ştiu?, ceva mai distractiv precum „Jocul cu mărgele de sticlă” al lui Hermann Hesse.

În urmă cu câţiva ani el a ratat, la mustaţă, un post guvernamental, pe motiv de lipsă de studii, iar cel care şi-a permis să-l întrebe de facultate a fost atacat din orice poziţie de către sărmanul om.

Derbedeul nu are cum să înţeleagă refuzul meu. El nu pricepe că nu toţi suntem homosexuali. Mă bucur totuşi pentru el că s-a apropiat de cotidian şi poate scapă de obsesie. Cotidianul e o solutie. Mai ales virtuală. Şi e şi homosexuală…

Aloo, vorba unui amic. Aloo…

Dan Badea

PS. La un moment dat, Victor Roncea m-a rugat sa sterg aceasta postare si am facut-o. Numai că, ulterior, am descoperit ca atacurile sale la adresa mea au ramas la fel, pe site-ul lui. Adica el nu le-a sters asa cum se cuvenea. Prin urmare am repostat materialul…