Sorin Vîntu a lovit din nou: NewsIn va fi drastic restructurată (Update)

Categorie: investigPresa

Update (19 ianuarie): După aproape 12 ore de pauză, NewsIn a reluat fluxul de ştiri, fiind în situaţia mortului care da din picioare.

Mihnea Vasiliu, unul dintre sutele de sclavi ai lui Sorin Ovidiu Vîntu, a decis ca singurul produs credibil al grupului Realitatea Catavencu, pachetul de ştiri NewsIn, să fie scos de pe piaţă.

La fel cum derbedeul Nistorescu a închis Cotidianul, Mihnea Vasiliu a închis, practic, NewsIn. Ultima ştire a agenţiei a fost pe 18 ianuarie, la orele 21:36.  În aceeaşi seară, angajaţii NewsIn au fost deja anunţaţi că peste 80% dintre ei vor rămâne pe drumuri. Asta înseamnă că din cei peste 100 de oameni, vor mai rămâne 20.

Conform unor surse care ştiu exact ce urmează a se întâmpla, mâine se va face trecerea celor 20 de „fericiţi” în subordinea unui alt sclav al lui Vîntu, Ana Maria Lembrău. Nefericiţii (cei peste 80) vor primi preaviz, compensatorii etc. şi vor fi trimişi la plimbare.

Vasiliu şi-a văzut astfel visul cu ochii şi a scos de pe piaţă un adversar care devenise incomod pentru Mediafax, fostul lui loc de muncă. Pescuit de Vîntu după criterii imposibil de priceput pentru un om întreg la cap, Vasiliu a fost pus şef peste aşa zisa divizie Quality a grupului Realitatea-Caţavencu. Însă, vorba şantajistului Chirieac, despre ce vorbim? Care quality? „Quality” înseamnă CALITATE, iar „calitate” şi „Realitatea(-Caţavencu)” sunt antonime. Şi atunci?

Anunţurile care au dus la închiderea agenţiei NewsIn au fost făcute de ţucălarul Vasiliu tocmai la…Mediafax. Primul dintre ele a fost lansat joia trecută şi s-a referit la preluarea conducerii (interimarea a) agenţiei de către Mihnea Vasiliu. Aflând despre asta, Adelina Rădulescu (redactor şef) şi Cosmin Popa (director general) şi-au prezentat demisiile. Tot joi, Sorin Ovidiu Vîntu, comandantul lui Vasiliu, a declarat că NewsIn „este o agenţie de presă bună” şi, a mai spus el, „cred că are perspective reale de profit”. Vîntu ştia că agenţia era singurul element al grupului care se autofinanţa, numai că nu era un produs interesant pentru el. Un manipulator sui-generis nu are nevoie de un produs care nu poate fi angrenat în operaţiuni mafiote.

Prin urmare, soarta NewsIn, păstrată doar pentru a mai da o umbră de credibilitatea celorlalte produse otrăvite ale grupului Realitatea-Caţavencu, a fost decisă imediat ce Băsescu a câştigat alegerile. Închiderea ei rămăsese doar o chestiune de timp. Acesta este şi motivul pentru care, în aceeaşi zi (joia trecută), atât Vîntu cât şi sluga lui au ieşit cu declaraţii publice pentru dezinformare.

Astăzi, acelaşi Vasiliu a anunţat pe Mediafax că noul redactor şef al agenţiei (care, practic, nu mai există !) este Cătălina Chelu, unul dintre jurnaliştii de calitate din cadrul NewsIn. Gluma e sinistră dacă la această informaţie o adăugăm pe aceea conform căreia echipa NewsIn, redusă la 20 de angajaţi, va fi plasată sub comanda femeii-bărbat Ana Maria Lembrău (foto stânga), o „chestie” ajunsă şef pe principii ezoterice similare cazului Mihnea Vasiliu. Ideea berbecului de Vasiliu ar fi ca echipa Chelu să facă joncţiunea cu Newsdesk-ul Realitatea Tv, un compartiment intern de ştiri care deserveşte postul tv, iar noua entitate să păstreze numele NewsIn. Conform planurilor lui Vasiliu, produsul noului NewsIn va fi publicat pe un site. Un site care nu se ştie dacă va fi accesat de altcineva decăt de Vasiliu, Lembrău şi neamurile lor „paranormale” de pe ştatul de plată al lui Sorin Ovidiu Vîntu.

Dan Badea