Derbedeii şi Mungioaica (I)

Categorie: Blogrollcoruptie politicadiversiuneexport 3investigManipulare prin presa

Am tot ezitat, zilele trecute, să scriu câteva cuvinte despre derbedeii care s-au înghesuit să ocupe spaţiul public în ultimele zile ale lui 2009.

Două articole mizerabile (aici şi aici) semnate de o „paraşută” frustrată şi apărute pe 1 şi 3 ianuarie a. c., în Evenimentul Zilei, mi-au confirmat însă temerea că ei ne vor invada şi anul ăsta vieţile, alături de proşti, paraşute şi manipulatori bine plătiţi.

Încăpăţânarea cu care se reiau vechile teme de atac (EBA, Elena Udrea, Ridzi, Boc) folosite de mafioţii PSD-PNL în războiul anti-Băsescu este fie semnul imbecilităţii, fie al frustrării, fie al calculului politic. E, aşadar, ceva nesănătos şi merită amendat.

jurnaliştii
mogulii1
Despre derbedeii din presă, am tot scris pe acest blog, fie că le-am spus tonomate, fie moguli. Din fericire, ei au fost relativ uşor de identificat deoarece au fost grupaţi, cu generozitate, în trusturile Realitatea-Catavencu şi Intact. În frunte cu Sorin Vîntu şi Dan Voiculescu, şi coborând pe aceste vrejuri, i-am găsit agăţaţi pe toţi cei care din prostie sau interes, dar întotdeauna contra unor mari sume de bani, au încălcat regulile profesiei de jurnalist şi au dezinformat continuu opinia publică.
Rosca Nistorescu Hurezeanu

 

tonomat ciutacu

Cele mai faimoase exemplare din zona pestilenţială a presei sunt,

pe canalul Vintu,

Emil Hurezeanu, Cornel Nistorescu, Adrian Ursu, Răzvan Dumitrescu, Corina Drăgotescu, Doru Buşcu, Cosmin Prelipceanu, Laura Chiriac, Alecu Racoviceanu, Dan Bucura, Lidia Mitchievici, Cristian Tudor Popescu, respectiv,

pe canalul Voiculescu,

Mircea Badea, Victor Ciutacu, Mihai Gâdea, Andrei Bădin, Gabriela Vrânceanu Firea, Radu Tudor, Dana Grecu şi Valentin Stan. Lor li s-au alăturat şantajiştii Sorin Roşca Stănescu şi Bogdan Chirieac, excluşi deja din breaslă.

Cei de mai sus reprezintă, in corpore, limita sub care nu se mai poate coborî pe scara valorică a profesiei de jurnalist, mizeria care se depune, de regulă, pe tălpile oricărui lucrător onest din mass media.

liderii de sindicat

Am scris şi despre derbedeii din fruntea sindicatelor (aici, aici, aici şi aici). Unul dintre ei, epsilon pe doi, a fost fabricat special de echipa lui Sorin Vîntu pentru a-i manipula pe bizonii cu un IQ inferior. El a ţinut, dealtfel, cu zbieretele specifice, capul de afiş al televiziunii lui Vîntu, la începutul acestui an. Un altul, Gheorghe Isvoranu, disperat că va fi scos din fruntea bucatelor, prin pensionare, a vociferat şi el în ultimele zile ale anului trecut, doar o impresiona pe cineva. Isvoranu ăsta, care a depăşit de multă vreme limita de pensionare, riscă să-şi piardă privilegiile şi face totul să mai sugă la ţâţa lui tat’su, că la derbedeii de acest tip funcţia în sindicat pare a fi moştenită genetic.Toate aranjamentele acestor manipulatori de profesie, de la cei cumpăraţi de Sorin Vîntu şi plasaţi strategic în consiliul de administraţie al RTv, la cei cumpăraţi direct de mafia PSD, au eşuat prin  realegerea lui Traian Băsescu, dar ei vor fi utili în continuare, pentru hărţuirea guvernului Boc.


societatea „civilă”
Perversul MIRCEA TOMA, cu "societatea civilă" fluturând în VÎNT

Perversul MIRCEA TOMA, cu „societatea civilă” fluturând în VÎNT

Cei mai interesanţi dintre derbedei, deoarece nu ştii niciodată cine-i plăteşte mai bine, sunt anumiţi ONG-işti care s-au remarcat prin activitatea lor pusă exclusiv în slujba mafiei PSD-PNL. Am scris şi despre ei (aici) în momentul în care au depăşit orice limită a bunului simţ. I-am amintit deja pe celebrii diversionişti Cristian Pârvulescu, Victor Alistar, Mircea Toma şi Georgiana Iorgulescu, derbedei de opinie implicaţi activ, unii chiar şi „pasiv”, în atacul fără precedent declanşat asupra instituţiilor fundamentale ale statului român.

Finanţaţi de Soroş, de guverne şi instituţii străine de toate tipurile, dar şi de mogulii Vîntu Voiculescu sau Patriciu, cei amintiţi au suferit şi ei aceeaşi mare decepţie în faţa consecinţei de bază a votului popular. Asta nu înseamnă însă că ei nu-şi merită arginţii pentru care au transpirat împotriva intereselor naţionale.

Când am scris despre ong-işti l-am omis, din neatenţie, pe cel mai pervers dintre ei, pe derbedeul de lux al societăţii „civile” româneşti. Numele său este…Tatiana Alina Pippidi, cea cunoscută în anumite medii şi sub numele de Alina Mungiu-Pippidi. Pentru că a ţinut recent capul de afiş al presei diversioniste, din România şi din străinătate, nevasta lui Pippidi merită câteva rânduri lămuritoare pe acest blog.

(Urmează MUNGIOAICA)

Dan Badea