Mafia lui Vanghelie: Naşul Cătălin Voicu a fost invitat forţat la DNA

Categorie: Blogrollcoruptie justitiecoruptie politicacrima organizataexport 3Justitiemafie romaneascaPresaspalare de bani

voicu6

Update 3 (16:09): Cătălin Voicu a declarat pentru Antena 3 că procurorii anticorupţie i-au interzis să se întâlnească cu următoarele persoane: Ion Năstase (consilie personal), Viorel Hrebenciuc, Marian Vanghelie, Dan Ioan Popescu şi Cezar Bivolaru. 
 
Update 2 (15:23 ): DNA a informat, printr-un comunicat de presă, că senatorul Cătălin Voicu este inculpat sub acuzaţia de trafic de influenţă. Acesta este acuzat că, în 2009, a pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare. Inculpatul Voicu are interdicţie pentru 30 de zile de a părăsi localitatea. Iată, mai jos comunicatul emis de DNA:

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpatul CĂTĂLIN VOICU, senator, în sarcina căruia s-au reţinut două infracţiuni de trafic de influenţă. Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că în cursul anului 2009, inculpatul Cătălin Voicu a pretins şi primit sume de bani de la oameni de afaceri, pentru soluţionarea favorabilă a unor cauze civile şi penale aflate pe rolul organelor judiciare. Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 11 decembrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus faţă de inculpat măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile. Alte detalii privind acest dosar vor fi comunicate în momentul în care desfăşurarea investigaţiilor va permite acest lucru (…)”

Update1 (14:35): Cătălin Voicu a ieşit vesel de la DNA, recunoscând că are calitatea de învinuit într-un dosar confidenţial. „Urmărirea penală este secretă” – a spus el. 

voicu5

Senatorul PSD a lăsat să se înţeleagă că acuzaţiile care i se aduc ţin şi de calitatea sa de avocat şi de cea de parlamentar, iar una dintre acuzaţii ar putea fi aceea de „trafic de influenţă”.

„Naşul” Cătălin Voicu, membru de bază al clanului Vanghelie şi adânc implicat în lumea interlopă, a fost reţinut INVITAT astăzi LA DNA. El a fost ridicat de pe stradă şi dus direct la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie fiind cercetat pentru trafic de influenţă şi dezvăluire de informaţii clasificate. „Am fost arestat din faţa casei. Eram în maşina senatorială, am fost blocat de o maşină de poliţie şi scos cu forţa. Mi s-a spus că dacă mă opun o să-mi pună cătuşele. Nu am dat nicio declaraţie procurorilor DNA, pentru că îmi aştept avocatul. Nu ştiu de ce am fost arestat, dar gândiţi-vă că în acest moment Comisia de Apărare din Senat, al cărei vicepreşedinte sunt, l-a audiat pe directorul STS, Marcel Opriş, iar noi vrem să continuăm cercetările„, a declarat Voicu, pentru NewsIn.

Viorel Hrebenciuc (foto: Mircea Restea)

Viorel Hrebenciuc (foto: Mircea Restea)

Reţinerea Invitarea sa la DNA, fără acordul Senatului, poate avea legătură cu infracţiuni ce ţin de securitatea naţională. Senator PSD şi vicepreşedinte al Comisiei de Apărare din Senat, Cătălin Voicu s-a implicat de-a lungul anilor în mai multe operaţiuni ilegale, atât de trafic de influenţă cât şi de obţinere şi plasare de informaţii în medii în care el sau cei din grupul său aveau interese financiare ori de altă natură.

La fel, după eşecul candidaturii sale la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, unde a fost propus de Vanghelie, Cătălin Voicu şi-a plasat oameni de încredere în structurile MAI, unul dintre ei fiind fostul colonel SPP Gheorghe Rizea.
col Gheorghe Rizea inspectand trupa si astepatand ordine de la NAŞU

col Gheorghe Rizea inspectand trupa si astepatand ordine de la NAŞU

Gheorghe Rizea

COL. Gheorghe Rizea

Acesta din urmă a fost plasat în funcţia de consilier al ministrului Nica, iar, apoi, a preluat conducerea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei (BSIJ), “Vlad Ţepeş”. Imediat ce a preluat şefia BSIJ, Rizea a reuşit să desfiinţeze Grupul Special de Protecţie şi Intervenţie (GSPI) din MAI, ACVILA, o echipă de elită compusă din profesionişti antrenaţi şi pregătiţi să intervină în orice condiţii şi împotriva oricărui infractor de pe teritoriul ţării. Miza desfiinţării grupului ACVILA este, pe de o parte, dorinţa lui Rizea de a prelua comanda şi controlul total al luptătorilor respectivi şi, pe de altă parte, o răzbunare mai veche faţă de fostul şef al Brigăzii de Intervenţie a Jandarmeriei, generalul Lucian Pahonţu, şeful de azi al SPP.

Alături de Rizea, Cătălin Voicu îl are alături, ca mentor şi tovarăş, pe generalul de patru stele în rezervă Dumitru Iliescu, fostul câine de pază şi protecţie al lui Ion Iliescu.

Prin intermediul pionilor plasaţi în MAI, gruparea Voicu, Vanghelie, Iliescu a fost implicată, conform informaţiilor din ultima vreme, în sustragerea de documente confidenţiale de la DGIPI, fosta doi şi un sfert.

cununia civila de la Mogosoaia

Până la primirea unui comunicat oficial de la DNA cu privire la acuzaţiile aduse lui Voicu îi invit pe cititori să se familiarizeze cu câteva informaţii referitoare la senatorul interlop. Fragmentul de mai jos face parte dintr-o serie de materiale inedite despre gruparea de tip mafiot Vanghelie-Voicu-Rizea-Iliescu aflată în coordonarea lui Hrebenciuc (vezi AICI, AICI, AICI, AICI şi AICI)  Reamintesc doar că după publicarea acelor materiale am fost ameninţat în mai multe rânduri de gorile aflate în slujba celor de mai sus, plângerea făcută de mine cu două luni în urmă, la Secţia 11 Poliţie, rămânând fără răspuns. Ultimele  ameninţări au venit cu trei zile înainte de alegeri, pe 3 decembrie, ameninţări prin care mi se mai dădeau câteva zile de linişte, urmând să fiu ridicat apoi pentru…”trafic de droguri”: „O să te luăm pentru drogurile pe care le vinzi unor copii, fătălăule” – mi-a transmis „pitecantropul” lui Rizea, alături de alte ameninţări la adresa mea şi a familiei mele. Iată însă că primul „ridicat” a fost binefăcătorul lui Rizea, senatorul Voicu…
NAŞUL Cătălin Voicu
Catalin_Voicu1

Primul şi cel mai important membru al grupării este Cătălin Voicu (foto), senator PSD, supranumit NAŞUL. Studiaţi-l cu atenţie şi observaţi privirea inteligentă care face toţi banii. Cocoaşa din creştetul capului, semn că felcerul băuse în timpul serviciului…şi mâna întinsă discret, ca într-un ritual sicilian… Omul are trei facultăţi făcute la foc automat, pentru că e şi general medaliat de Ion Iliescu. Prin isprăvile sale, personajul pare a fi o prelungire la cel mai înalt nivel al lumii interlope. A ocupat şi ocupă, nestingherit, funcţii importante în stat. Astăzi este vicepreşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României. O funcţie extrem de importantă pentru un personaj implicat în acţiuni de trafic de influenţă.

Cel mai frumos „portret” al lui Voicu l-am găsit pe blogul Sorinei Matei, unul dintre jurnaliştii acreditaţi pe politic. E un portret de interlop sadea şi merită citit cu atenţie. Traseul „profesional” al individului este fascinant. Pare a fi un tip de o inteligenţă deosebită deşi, dacă îi vezi privirea, ai jura că e logănar, adică genul acela de individ care şi-a cumparat Logan ca să mergă în uichend (sic!) să facă mici la grătar, în staţiune. E un Vanghelie cu diplomă.

În vârstă de 44 de ani, Voicu pare a fi un fel de colecţionar pervers de diplome. Dacă îi citeşti CV-ul descoperi că omul a absolvit Şcoala Militară de Ofiţeri de transmisiuni din Sibiu (1986), Facultatea de Ingineria Mediului (1997), Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Poliţie, başca un curs postuniversitar de, atenţie!, ştiinţe poliţieneşti! Ca să pună capac la toate astea, Voicu şi-a mai tras şi o înscriere la doctorat, în 2003, că la banii lui nu mai contează.

A fost ofiţer activ până în 1997, iar apoi a intrat, oficial, în afaceri, pentru că până atunci acţionase clandestin pe acest tărâm. În perioada 1999-2001 a fost consilier la Camera Deputaţilor, iar apoi (2001-2004) consilier la Administraţia Prezidenţială. În legislatura anterioară a fost deputat PSD de Bacău, promovat şi susţinut de Hrebenciuc, iar astăzi este senator de …”logănari”, adică de Bucureşti.

Oficial, Cătălin Voicu este, pe cât de titrat, pe atât de „rupt în fund”. E sărac lipit şi, deşi are nevastă şi copii, stă în superba vilă din str. Dr Athanase Demostene.

fragment declaratie avere Voicu

fragment declaratie avere Voicu

N-are casă, chipurile, şi locuieşte cu părinţii! Când îi citeşti decalaraţia de avere lăcrimezi de compasiune faţă de un demnitar incapabil să-şi ia şi el un apartament social şi să fie stăpân pe viaţa lui. Dacă nu ştii despre o asemenea declaraţie de avere şi faci săpături, descoperi un Ali Baba cu brăcinarul doldora de arginţi, cu palate, castele şi nestemate. Poate că toate cele pe care le găseşti cu ajutorul lui Goagle sau Gulgăl, sau cum i-o mai zice Vanghelie, sunt poveşti. La fel cum ar putea fi şi informaţiile de mai jos, dacă ele nu ar proveni din nişte dosare puse la macerat.

Iată aşadar câteva elemente care conturează imaginea unui interlop de clasă, şcolit la curtea lui Mitică Iliescu a fraţilor Cămătaru şi a mardeiaşilor de cartier, dar plasat în Parlamentul României în care a reuşit o performanţa demnă de Cartea Recordurilor: în trei ani, a luat cuvântul de la tribuna Camerei Deputaţilor o treime de minut, de fapt exact …21 de secunde! Dacă mai stătea 9, vorbea un minut!. E posibil ca ăsta să fie pariul vieţii sale, pentru că mai are patru ani de efort şi poate că va reuşi să depăşească minutul de aur!

Prezint mai jos nişte informaţii adunate de „albinuţe” pe care „universitarul” tot încearcă să le găjbească de peste nouă luni, adică exact de când i-a intrat în ţeastă ideea de a pune bâta pe cocoaşa DGIPI.
Hrebenciuc-dTrafic de influenţă.
„În perioada 2005-2006, urmare cointeresării lui Viorel Hrebenciuc, Petru Andronache şi Coroiu Nicolae (foşti directori în cadrul SC ELECTRICA SA), Cătălin Voicu a sprijinit SC TECH SAFETY SA Târgu Jiu (aparţinând relaţiei sale apropiate, omul de afaceri Radu Dan Floareafoto dreapta) să introducă în stocurile SC ELECTRICA SA importante cantităţi de echipamente contrafăcute, supraevaluate şi de o calitate sub standarde specifice, prin falsificarea documentelor de provenienţă.Prin eliberarea dispoziţiilor de achiziţie a echipamentelor menţionate şi constituirea de stocuri fictive s-a creat un prejudiciu estimat la zeci de milioane de euro. Ulterior, prin intervenţiile sale, Cătălin Voicu a reuşit deturnarea cercetărilor penale pe unele aspecte colaterale, astfel încât nici administratorii SC TECH SAFETY SA şi nici conducerea din perioada respectivă a SC ELECTRICA SA să nu fie incluşi în investigaţiile declanşate”.
135307_articol
Scurgere de informaţii pentru un prim-procuror suspectat de corupţie
„În cursul lunii octombrie 2005, în urma reţinerii de către DNA, pentru luare de mită, a unor angajaţi ai Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Giurgiu (Dumitru Safta şi Ion Marius Ştefan), Cătălin Voicu i-a furnizat lui Emil Gabriel Vucă (fost prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu) informaţii privind rezultatele anchetei, atenţionându-l că cei doi au dat declaraţii din care rezulta implicarea sa în acte de corupţie. Totodată, i-a atras atenţia că procurorii DNA acţionau pentru obţinerea de autorizaţii pentru interceptarea comunicaţiilor sale, precum şi ale procurorilor Radu Rădulescu şi Aurelian Filip, suspectaţi de implicarea în acte de corupţie”.
Influenţarea pozitivă a doi „pivniceri” din CSM.

florica-bejinaru1

„În perioada martie-mai 2007 a exercitat trafic de influenţă asupra a doi membri ai CSM (vicepreşedin tele Dan Chiujdeafoto dreapta –  şi judecătorul Florica Bejenariufoto stânga), obţinând, la 03.05.2007, revocarea lui Emil Gheorghe Moţa din funcţia de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj şi asigurarea
interimatului funcţiei de către Gheorghe Focşan (cunoscut drept procuror corupt şi

apropiat mediului interlop local), care l-a asigurat că va acţiona în scopul soluţionării favorabile a dosarelor penale în care era implicat omul de afaceri Radu Dan Floarea.

C Nicolescu Dolj

De asemenea, la începutul lunii mai 2007, a acţionat pentru menţinerea în funcţie a şefului IPJ Gorj, comisar-şef Constantin Nicolescu (foto dreapta sus), care i-a promis soluţionarea favorabilă a dosarelor aceluiaşi om de afaceri”.
Trafic de influenţă pe lângă Silion şi Meleşcanu
costica silion„În februarie 2007 a exercitat acţiuni de trafic de influenţă asupra inspectorului general MELESCANU - TIMISOARAal Jandarmeriei Române, generalul Costică Silion (foto stânga), şi a ministrului Apărării, Teodor Meleşcanu (dreapta), obţinând încheierea unor contracte de furnizare produse alimentare şi echipamente de protecţie între unităţi ale jandarmeriei şi MAp şi firma SC TECH SAFETY SA. Pentru a putea participa la licitaţiile organizate în acest sens, Radu Dan Floarea, de comun acord cu responsabilii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj, a achitat către bugetul de stat datorii certe şi exigibile de 350.000 lei, restul datoriei de 2.268.000 lei fiind contestată formal în instanţă”.
„În aprilie 2007, cu sprijinul lui Teodor Meleşcanu şi al lui Ion Marcu, director general al SC TERMOELECTRICA SA Bucureşti, a facilitat societăţilor comerciale la care este acţionar Radu Dan Floarea furnizarea de echipamente de protecţie către sucursalele SC ELECTROCENTRALE SA Constanţa şi Iernut, cu practicarea unor adaosuri comerciale supraevaluate.catalin_voicu_86032300_30902300
În acelaşi mod, Cătălin Voicu  (foto dreapta, obosit tare) i-a intermediat lui Radu Dan Floarea încheierea unor contracte având ca obiect „livrarea de echipamente de protecţie către CN CĂI FERATE – CFR SA Bucureşti”, la preţuri supraevaluate (adaos comercial de 150-300%)”.
„În iunie 2007 a intervenit pe lângă factori decizionali din cadrul MIRA în vederea falsificării rezultatelor concursului din data de 07.06.2007 pentru ocuparea funcţiei de inspector şef adjunct al Inspectoratului Poliţiei Judeţene Giurgiu, obţinând ocuparea postului de către comisarul şef Ion Dragomir.
Ulterior, conducerea MIRA a decis anularea concursului şi reevaluarea dosarelor candidaţilor, constatând că Ion Dragomir nu îndeplinea condiţiile pentru participarea la concurs”.
Dan Badea