Manipulare: Un individ ce pare a fi Alecu Racoviceanu a fost surprins de paparazzi alergând gol pe stradă, cu o cărămidă în mână

Categorie: Blogrollcoruptie politicaexport 3Manipulare prin presa

CU DEDICAŢIE, PENTRU „PROGRAMUL CONFIDENŢIAL AL PSD” şi CASETA TRUCATA

newspaper

O informaţie şocantă, însoţită şi de nişte fotografii a căror autenticitate nu a fost încă probată, fac deliciul bloggerilor români surprinşi de rapiditatea cu care se propagă adevărul în epoca internetului. Aşadar, după ce Alecu Racoviceanu a executat ordinul de a posta pe internet şi a susţine un filmuleţ trucat în scopul compromiterii preşedintelui României, candidat la alegerile prezidenţiale din 6 decembrie, apar şi imagini uluitoare din trecutul apropiat al autorului intoxicării de zilele trecute.

Se spune că Racoviceanu a fost surprins de paparazzi alergând de-a’mboulea, gol, cu o carămidă în mâna dreaptă şi cu un obiect ce pare o a fi o casetă video în mâna stângă, pe o stradă ocupată de jandarmi aduşi pentru un schimb de experienţă la Bucureşti.

racoviceanu

Fotografia semnată de Reuters nu pare a fi trucată, iar fotograful a avut grijă să-i acopere faţa exhibiţionistului. Totuşi nu putem să nu sancţionăm lipsa de profesionalism a fotoreporterului celebrei agenţii de ştiri care a omis să acopere fundul cunoscutului jurnalist şi să-l pună în situaţia jenantă de a fi cunoscut de colegele care nu pot fi păcălite uşor de o faţă blurată, ascunsă sau lipsă.

Nefiind specialist în fotografii am apelat şi eu la un prieten, specialist în imagine, care mi-a spus ca la prima vedere fotografia pare reală. Personal, pot să jur că faţa nu e a lui Alecu deoarece nu are ochelari, ceas Brietling la mână, ghiuluri, lanţ la gât, cizme la călcâi şi bricheta Zippo la centură. Nu contează însă părerea mea.

alecu-racoviceanu

Surse care doresc să-şi păstreze anonimatul au lansat ipoteză că Racoviceanu era nervos şi ar fi pus mana pe caramida pentru că i-a fost subtilizat un sac verde (vezi foto sus), pe eticheta caruie scrie „plata servicii manipulare„şi poartă semnătura Patriciu. Dovada că sacul e al său pare a fi evidentă: dacă priviţi cu atenţie culoarea acestuia, veţi constata că e aceeaşi cu a fiţuicii Gardianul, vidanja lui Vîntu şi Patriciu. Cum se poate observa în ilustraţia foto, sacul a fost deja capturat de poliţistul ascuns în spatele scutierului din stânga imaginii, loc spre care, dealtfel, Racoviceanu se îndreaptă nervos dar ferm, fără să-i pese de telescopicul apropiat periculos de fesele sale.

Analişti de marcă au comentat şi ei, în fel şi chip autenticitatea fotografiei şi au conchis că nu poate fi pusă sub semnul întrebării.

Contactat pe site-ul pe care a postat filmuletul cu preşedintele Băsescu, Racoviceanu a declarat, misterios, că nu contează mărimea ci numărul de pixelli. El a mai spus: „Două cazuri care au şocat în ultimele zile demonstrează că sunt pe cale să apună vremurile când bărbaţii îşi măsurau nivelul de bărbăţie la trântă sau la scăldat. Acum e o moda să filmezi. Tehnologia sapă în felul nostru de a fi şi scoate la iveală mici monştri, care arată ca un contabil nebun descheiat la şliţ, dar se cred regizori şi protagonişti de filme porno de succes„.
Supărat pe fotoreporterul Reuters, Racoviceanu a încheiat: „Din punctul de vedere al unui bărbat, asemenea imagini sunt o victorie a femeilor, şi nu a viermelui care le înregistrează. Al doilea caz este al poliţistilor care s-au filmat în timp ce violau o fata care îi implora sa o lase sa plece„.
Fără alte comentarii.

Dan Badea