Traian Băsescu ne-a lăudat pe cei care ne-am refugiat pe bloguri din instinct de supravieţuire a jurnalismului de calitate

Categorie: Fără categorie

Conform unei ştiri difuzate de agenţia NewsIn a mogulului Vîntu, Traian Băsescu a vorbit, în sfârşit, şi despre comunitatea puternică dar extrem de restrânsă numeric a jurnaliştilor care, la fel ca partizanii din anii 50, într-o ţară ocupată mediatic de mafia PSD-PNL, s-au refugiat pe bloguri de unde continuă, cu mijloace modeste, să informeze opinia publică.

„În România putem găsi foarte mulţi ziarişti care s-au refugiat din presa scrisă în comunicarea pe Internet, fiindu-le mai scumpă libertatea decât preţul pe care-l aveau lucrând la ziare, care nu mai făceau deja o politică a publicului, ci făceau o politică a patronului” – a afirmat şeful statului, prezent la World Blogging Forum

Ca orice membru al acestei mici comunităţi, lipsit de orice modestie, pot să afirm că sunt mândru că mă numesc Dan Badea!

Ce m-aş fi făcut dacă mă chema Nistorescu, CTP, Chirieac, Roşca Stănescu, Mircea Badea, Radu Tudor, Emil Hurezeanu, Adrian Ursu, Mihai Gâdea, Andrei Bădin, Mircea Dinescu, Victor Ciutacu (foto dreapta, lângă tonomatul cu care se confundă), Corina Drăgotescu, Răzvan Dumitrescu, Mugur Ciuvică?!

După doi ani de înjurături din partea mafioţilor, iată că vine şi o laudă. Regală.

Dan Badea

Iată, mai jos ştirea completă transmisă de agenţia NewsIn:

„Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că blogurile cu temă politică oferă o analiză politică de calitate superioară celei din presa scrisă, TV, sau radio, arătând că mulţi ziarişti de calitate s-au „refugiat” în lumea Internetului, o lume „mai puţin dependentă” de interese economice sau politice.
„Aici (pe blogurile cu teme politice – n.r.) găsim o calitate a analizei politice mult mai bună decât în presa scrisă, în presa audio sau în televiziuni. Aceasta pentru că cel puţin deocamdată lumea internetului a rămas mai puţin dependentă de interese economice sau de interese politice. În România putem găsi foarte mulţi ziarişti care s-au refugiat din presa scrisă în comunicarea pe Internet, fiindu-le mai scumpă libertatea decât preţul pe care-l aveau lucrând la ziare, care nu mai făceau deja o politică a publicului, ci făceau o politică a patronului„, a afirmat şeful statului, prezent la „World Blogging Forum”.

Cu această ocazie, preşedintele a reiterat faptul că trusturile private de presă au fost fondate de anumite persoane, nu din „dorinţa de a face presă”. „Marile trusturi de presă din România sunt trusturi de presă care au fost create de oameni de afaceri din cu totul alte domenii decât presă şi trusturile de presă au început de mult deja să fie utilizate ca instrumente de influenţă a deciziei politice sau ca instrumente de obţinere a unor favoruri economice„, a mai spus şeful statului.

Totuşi, Băsescu consideră că şi internetul tinde să intre în „jocurile” „marilor trusturi de presă”, deoarece unele „mici” informaţii „se lansează” pe internet, sunt preluate în presa scrisă, apoi aduse „la vârf de dezbatere” în emisiunile televizate.

Din această cauză, el a făcut apel la comunitatea blogger-ilor să ţină cont de faptul că, odată cu libertatea de exprimare, trebuie să vină şi o doză de responsabilitate, el însuşi, declarându-se un utilizator „civilizat” al internetului. „Este esenţial ca un utilizator de internet să aibă responsabilitatea informaţiei pe care o pune în circulaţie (…). Sunt un utilizator civilizat de internet şi adesea mă deranjează violenţa pe internet. Se observă deja un început de lipsă de responsabilitate”, a mai spus Traian Băsescu.

El a vorbit şi despre rolul statului în organizarea comunicării online şi consideră că acesta trebuie să fie minimal, adăugând că utilizatorii de Internet sunt capabili de „autoreglementare”.

În acest context, el a dat exemple de ţări în care accesul la informaţiile de pe Internet, sau capacitatea de a posta informaţii pe Internet sunt limitate, acestea devenind „incomode” pentru stat”. (NewsIn)