Dezintoxicare: @ Ion Turdeanu, victima tonomatelor de presă ante si postdecembriste

Categorie: Fără categorie

De la o vreme primesc tot felul de răvaşe, comentarii sau atenţionări scrise de persoane intoxicate prin mass media. N-am crezut niciodată că pot fi atât de multe şi abia acum încep să înţeleg de ce tonomatele au un preţ aşa de ridicat pe piaţă. Merita să dai câteva sute de mii de euro lunar ca să beneficiezi de prestaţiile exclusiv manipulatorii ale unor ciutaci cum sunt cei de la Realitatea Tv şi Antene.

Cei care exploatează prostia în scop electoral sunt cei mai periculoşi dintre noi, deoarece atentează la viitorul naţiei. Ei dirijează turma de bizoni să voteze după interesele de grup ale şobolanilor care controlează mass media, iar interesele lor au fost şi sunt contrarii intereselor mele.

De câţiva ani buni sunt unii care spală bani prin televiziune şi presa scrisă, e vorba de zeci de milioane de euro, numai pentru că spălarea banilor este însoţită, ca o consecinţă sine qua non, de spălarea creierelor, de transformarea bizonilor (aşa sunt denumiţi, în limbajul mogulilor, telespectatorii şi cititorii de ziare) în zombi teleghidaţi.

Ei sunt uşor de identificat. Atunci când cineva îţi invocă, într-o discuţie, o idee lansată în mass media controlate de moguli, să fii sigur că ai în faţă un zombi. Adică un bizon prelucrat. Un produs al muncii continue de manipulare prestate de indivizi precum Hurezeanu, CTP, Turcescu, Ursu, Dumitrescu, Gâdea, Mircea Badea, Ciutacu, Bădin, Roşca Stănescu, Chirieac etc etc.

Am ales pentru exemplificare un astfel de „produs”, Ion Turdeanu, care a trimis un comentariu la ultima mea postare. Omul zice că e inginer pensionar şi încă nu a aflat că e un zombi. Prezint, mai jos, mesajul său urmat de răspunsul pe care i l-am dat, pe fugă.

ION TURDEANU spunea…

Revin, fara sa fiu un „postac”.
Acum, daca am ramas ca vorbim „fara suparare”. Eu, noi, generatia mea, cunoastem istoria socialismului din tara din proprie experienta,de la inceput pana la sfarsit. Dictatura de la noi o stim si din cu totul alte unghiuri de cat generatia D-Voastra pt. ca noi, intre care si eu, am construit mare parte din avutia tarii cu sacrificarea comoditatii, a familiei si din pacate, a sanatatii (ceea ce ma face sa-mi petrec mult mai mult timp decat asi vrea in fata calculatorului). D-Voastra, fiind ziarist de investigatii stiti probabil mai multe decat mine dar eu STIU MULT MAI MULTE DIN VIATA PRACTICA. SUNT INGINER PENSIONAR SI AM PARTICIPAT LA MULTE REALIZARI CARE NU ERAU ALE PCR, CI ALE NOASTRE ale oamenilor, adesea in contra politrucilor contabililor incuiati precum si a securistilor arondati fiecarui unitati. Domnule Badea eu ii cunosc ii miros de la o posta de cum casca gura!!.
Gresiti daca credeti ca oameni ca mine au nevoie de prelucrare TV ca sa aprecieze un om politic. De asemenea gresiti daca credeti ca fiindca il detest pe Basescu ii iubesc pe ceilalti. Nu, dar Basescu mi se pare cel mai putin respectabil, detestabil chiar. Va informez ca desi am lucrat intr-un colectiv muncitoresc (nu in birou) o viata, dupa liceu si facultate, am locuit in tinerete la periferia unui oras mic, tot muncitoresc, (vreau sa spun -nu intr-un mediu academic), marturisesc ca pana la Basescu nu am cunoscut cuvantul „gaozar”; dupa ce mi-am pus internet am reusit sa aflu si traducerea. In rest, n-am auzit de la el decat banalitati (nu merge aia si aia si aia…etc),iar cand se apropie de vre-un subiect anume- numai prostii, minciuni si fabulatii de tipul celor debitate de betivi in carciumi pe orice subiect, de la fotbal la organizarea statului. O minciuna care chiar ma supara este cum ca ar fi inginer-ceea ce este fals. Conf. CV-site presedintie, a terminat sectia comerciala iar pe vremea aceea Scoala de ofiteri de marina era ech. cu scoala de subingineri.
Am cautat ce dumnezeu de calitati ia-ti putut gasi in naivitatea D-Voastra si cred ca am gasit ceva-este mai putin mafiot, hot si curva pentru ca la labilitatea, lipsa de cuvant si mitocania sa nu corespunde nici pentru aceste categorii. FAPTUL CA IN STARE DE TREZIE SAU MATOLEALA REDUSA ESTE PLIN DE INTENTII BUNE NU AJUTA LA NIMIC!! In clipa urmatoare o trozneste!! Apoi la trezire, revine, si tot asa. Drumul spre iad este pavat cu intentii bune!!!
Deunazi am reluat o carte (sovietica) care atinge si problemele stalinismului si intr-un loc, un ziarist (la un ziar central-va dati seama ce era asta in URSS!!) discuta cu un om de nivel mediu dar din productie, pe care l-a impresionat prin cunostintele sale si parerile ferme in orice problema. Cand s-au atins de problema terorii staliniste (ei nu constientizau inca clar conceptul de dictatura personala), ziaristul a sustinut ca vezi doamne, dusmanii poporului, bla bla (tepe in piata Victoriei..). Omul din popor s-a retras prudent din discutie gasind un pretext si zicandu-si in sinea lui: „Cum se poate, un om atat de inteligent sa fie totodata atat de prost”.
Putem cadea usor in postura ziaristului respectiv(nu ma exclud bineinteles dar ma straduiesc sa raman lucid).
Deci, nu-i nevoie de influenta nimanui ca din cei patru candidati (privind si gastile din jur, inclusiv Vanghelie dar si Dom’Costel) sa gasesc ca cel mai respingator si chiar periculos pe BASESCU. O sa va citesc in continuare si zau ca m-as bucura daca ati reusi sa ma convingeti ca are calitati pe care eu le ignor acum si care sa ma faca sa trec cu vederea f. multele defecte vizibile (cum spuneati). Precizez ca in opinia mea defictele vizibile sau invizibile ale celorlalti nu se rasfrang pozitiv asupra lui Basescu. Prognozez ca va pierde si va dispare. Ori asa, ori asa. Vom trai si vom vedea. SA FIM SANATOSI.
CU STIMA, ANONIMUL TURDEAN.

Iată şi răspunsul:

@ Ion Turdeanu

Speranta mea este ca Basescu sa fie reales presedinte. Altfel, oameni ca SOV, Voiculescu, Patriciu, adica tot ce poate fi mai rau pe lumea asta, ar controla viitorul tarii. Oameni care si-au croit un loc printre miliardari, prin furt, oricat ar fi de agreabili, raman niste hoti. Ori nu pot accepta ca hotii sa conduca Romania. Inteleg perfect parabola cu ziaristul. Poate ca sunt prost, dar prefer sa aflu asta dupa ce mor. Vreau ca o data in viata sa merg si pe mana mea.

Cum sa-i accept eu, stiind cine se afla in spatele lor, pe geoana, crin, sau oprescu, niste instrumente ale mafiei?
Ce nu puteti pricepe dvs., oameni care ati fost, poate, cinstiti toata viata, care ati muncit si nu ati avut satisfactiile pe care le meritati, este ca ati fost si sunteti inca victimele unei mari operatiuni de intoxicare.

Eu unul, din 1990 incoace, sunt ziarist si stiu ce inseamna manipularea prin presa. Faptul ca Basescu vi se pare respingator, e rezultatul manipularii si al actiunii toxice continue, gen picatura chinezeasca, a mass media controlate de moguli. Desi credeti ca ganditi cu creierul dvs, de fapt folositi doar partea care v-a mai ramas din el, adica sub 0,1%. Nu vreau sa va jignesc, dar asta cred eu. Aproape toate informatiile pe care le aveti sunt, inteleg, din mass media. Cum mass media sunt toxice, creierul dvs lucreaza cu ipoteze false si produce doar concluzii cu aceeasi valoare de adevar, adica tot falsul.

Ce sa va spun? Ca ati trait degeaba daca ati ajuns sa sustineti niste mafioti, sau sa considerati ca tocmai acela care se opune mafiei este mafiot? Ca prin votul dvs imi interziceti si mie sa traiesc normal? Ca imi luati dreptul de a fi tratat asa dupa cum merit, cu adevarat?

Sa va mai spun ca pentru convingerile mele am fost exclus, ca si altii la fel ca mine, din presa controlata de moguli? De ce ar dori cineva ca in mass media sa profeseze doar indivizi lipsiti de orice urma de moralitate şi/sau profesionalism? Stiti ca eu am ajuns somer pentru ca, dupa ce am identificat interesele care stau in spatele celor ce-l ataca de patru ani pe Basescu, nu mai pot scrie impotriva lui? Si daca nu poti scrie impotriva lui Basescu (asta fiind deja un concept) nu mai ai ce cauta in presa?

Sunteti crestin? Stiti ce spune a noua porunca? Sa nu marturisesti stramb impotriva aproapelui tau! Asta e si o lege pentru jurnalistii adevarati si, tradus, inseamna „informeaza corect”. De ce credeti ca este interzis in tara asta sa informezi corect opinia publica, iar cei care au dreptul „sa informeze” sunt doar tonomate?

M-am saturat de bizoni care habar nu au pe ce lume traiesc si se duc, precum vitele, sa-i voteze tocmai pe aceia care le fura pana si nevasta de sub ei! Cata vreme exista prosti pe lumea asta, cu drept de vot, la putere vor fi doar indivizi controlati de smecheri precum Vintu, Voiculescu, Patriciu sau alte lichele de acest tip.

Va sfatuiesc sa nu mai intrati pe acest blog, pentru ca nu va ajuta cu nimic. Uitati-va in gura papagalului de Mircea Badea, a lui Rosca Stanescu, a lui Ursu, Tatulici, Hurezeanu, Chirieac, CTP, Nistorescu sau a celorlalti ciutaci care apar la tv. Ei va spun exact ce va place sa auziti. Ei sunt ceea ce eu am refuzat sa fiu. Adica oameni cu multi bani si pe care-i doare in cot (ca sa nu zic cur) de tara asta si de locuitorii ei.

Dan Badea