Reportaj la buza televizorului: Gaiţe pe sticlă, la socotit cadavre

Categorie: BlogrollinvestigManipulare prin presa

Comentatoarele posturilor de radio-tv Antena 3 şi Realitatea TV, Maria Coman şi Cristina Şincai, au turuit azi ca gaiţele, vreme de aproape două ore, pe tema tragicului accident petrecut în jurul orelor 14:00 într-o comună din Moldova.

Aceeaşi ştire e prezentată, aşa cum am fost obişnuiţi, pe ambele canale, cu invitaţi care habar n-au despre cele întâmplate. Măsura incompetenţei realizatorilor şi producătorilor emisiunilor de la cele două posturi de „radio” este dată, pentru început, de ilustrarea cu imagini de arhivă a debitului „verbal”, imagini reluate de zeci de ori şi din toate unghiurile încercate de operatori.

Gaiţele de serviciu din studiourile celor două posturi tv sunt bine antrenate şi par nevorbite de luni întregi. Ele dezbat iţele accidentului atât cu invitaţii din studio, cât şi cu persoane rugate să intervină telefonic. La o oră şi jumătate de la accident, deşi se dau de ceasul morţii de grija răniţilor, şefii editoriali ai celor două posturi radio-tv, plătiţi cu mii de euro lunar, nu au prezentat nici măcar o imagine foto de la locul tragediei. Papagali cu funduri late, jurnaliştii lui Vîntu şi ai lui Voiculescu fac greva presei şi nu mai sunt de găsit în afara sediului central. Cine să plece pe teren?

Prostia fără limite a celor de la Realitatea i-a determinat ca, în lipsa unui reporter de la faţa locului, să intre in direct cu un reporter aflat tocmai la…Constanţa, ca să spună dacă a mai auzit de astfel de tragedii pe calea ferată. Aceeaşi schemă este făcută printr-un reporter aflat la Timişoara, iar unul la Sibiu…

Gaiţa de la Realitatea, neavând o imaginaţie prea bogată, îl întreabă pe unul dintre invitaţi, pe Lifciu, dacă a călătorit cu microbuzul. Invitatul e pregătit pentru orice şi răspunde corect.

Lipsa investiţiilor din infrastuctură e cauza, filosofează gaiţa suspectată a fi amanta unui lider PSD şi plătită să ţină bizonul cu ochii beliţi pe ecran. „Cine trebuie să înveţe ceva din aceste accidente?” îl întreabă ea pe ginerele lui Sergiu Andon, analistul de serviciu de la Adevărul. Răspunsul a fost întrerupt de telecomandă.

Schimb canalul şi, la celălalt post radio-tv, aceeaşi tragi-comedie: imagini de arhivă şi comentarii disperate. Nevasta copilotului de elicopter de la Realitatea, Maria Coman, nu se lasă mai prejos. Nu spune nimic în plus sau în minus faţă de „geamăna” ei de pe celălalt canal. Aceleaşi trivialităţi de gospodină stătută. O invitată cu mărgele zice că de vină e „mentalitatea la care trebuie să mai lucrăm”, iar un alt papagal de la PNL , Mihai Voicu, zice că „nici barierele nu rezolvă problema” şi apoi încearcă hotărât să comenteze pe imaginile de arhivă, prezentate pe ecran, cu un tren lovit de o vacă sau de un avion. Prezentatoarea l-a oprit brusc, însă, precizând că nu e cazul pentru că imaginile sunt…de arhivă. Omul s-a ruşinat pentru că luase o ţeapă în direct, la fel ca mulţi dintre bizonii curioşi de nenorocirea derulată, în direct, pe ecran… Câţi dintre noi sunt atât de vigilenţi să vadă, fără ochelari, cuvântul „ARHIVĂ” scris cu litere albe, sau negre (după gust), pe sticla televizorului?

Schimb din nou şi, spre final, fără a avea nici măcar o imagine de la locul accidentului, invitaţii de la Realitatea trag concluziile. Ion M Ioniţă zice că „aicea sunt probleme specifice transportului pe calea ferată”; Lificiu că „trebuie revăzute toate reglementările privind situaţia pe calea ferată…factorul uman” etc. iar controversatul Pătrăşconiu, proaspăt dat afară de la Cotidianul, că ” e plină România de tarzani, cauzele se vor şti peste câteva săptămâni, dar asta nu înseamnă că România nu e plină de tarzani”.

Toată această aberaţie televizată a fost şi o întrecere socialistă pentru cine-şi face, primul, meseria corect, cine aduce prima imagine de la faţa locului. Concursul a fost câştigat însă de un…localnic, telespectator al radioului familiei Voiculescu. Motivul ţine şi de mijloacele incorecte folosite în luptă de către angajaţii lui Voiculescu: ei au pus pe ecran, încă de la începutul desfrâului mediatic, ţipătul de ajutor profesional din partea sătenilor.

„Trimiteţi imagini de la accident pe ştiri…” – glăsuia chemarea. Asta a făcut ca primele imagini de la locul accidentului, făcute cu un telefon mobil au apărut la Antena 3 (foto sus dreapta). În acelaşi timp, elicopterul trimis de Realitatea tv, se afla în aer. Pilotul lucrase probabil în tura de noapte şi i-o fi fost greu să se trezească. Câteva minute mai încolo un alt papagal al lui Vîntu turuia fericit pe o imagine primită de la faţa locului (foto stânga şi dreapta). Imaginea era însă cu două cadavre întinse printre şinele de cale ferată. Teama de a nu fi daţi afară pentru incompetenţă i-a determinat pe producătorii emisiunii RTV să încalce flagrant regulile meseriei şi să prezinte poza cu cadavre fără minimele retuşuri obligatorii pentru astfel de cazuri. E posibil să se lase cu amenzi de la CNA, dar nu mai contează câtă vreme incompetenţa a fost atât de frumos îngrămădită pe lentilele patronate de cei doi moguli.

O oră mai încolo, pe Realitatea, subiectul a fost preluat de manipulatorii de profesie, greii dezinformării conduşi de tonomatul Prelipceanu şi fac pariu că, la sfârşitul zilei, o să aflăm că şoferul microbuzului care a lovit trenul (sau invers) în comuna ieşeană Scânteia, şi a făcut 13 morţi şi 3 răniţi, era Traian Băsescu. În cazul în care se va dovedi că nu Băsescu a fost şoferul , atunci el tot vinovat se cheamă pentru că, nu-i aşa?, el l-a pus pe Berceanu la Transporturi care …

PS: Nu m-am putut abţine şi, pe la orele 22:13, am trecut din nou pe lentila lui SOV. Era Corina Chiriac, o persoană care, la cei 60 de ani ai săi, e la fel de sprintenă intelectual ca şi gaiţele de peste zi. Băbuţa Corina combătea pe acelaşi subiect al accidentului din comuna Scânteia. Ce legătură e între rapsoadă şi accident? Una ombilicală. „Meschin vorbind, treisprezece spectatori de-ai noştri au închis ochii”- a mărturisit, îngrijorată, Corina Chiriac. Să sperăm că aceştia au fost ultimii ei spectatori.

Dan Badea