Cutremurata Drăgotescu se mută!

Categorie: mafie romaneascaPRESA "LA COMANDĂ"

Corina Drăgotescu (foto), o persoană fără nici o legatură profesională cu meseria de jurnalist, s-a supărat pe Sorin Vântu şi a demisionat, ieri, de la Realitatea TV. Individei i s-a pus pata pe decizia de reducere a salariilor „vedetelor”, luată la nivelul conducerii trustului Realitatea-Caţavencu. Deşi prin această demisie Sorin Vântu a pierdut un „tonomat”, opinia publică are un moment benefic, de respiro, chiar şi numai pentru perioada în care „tonomatul” stă pe „tuşă”.

Cu o nesimţire specifică, isterizata doamnă Drăgotescu s-a simţit jignită că salariul ei a fost redus „la nivelul unui salariu de reporter bine plătit la o publicaţie cu bani„. Asta înseamnă, în condiţiile precizate de C.R., aproximativ 2000 de euro, deşi salariul mediu al unui reporter bun este de maximum 700 de euro. Cu ce o fi mai bună Drăgoteasca decât un reporter, nu se cunoaşte. Deşi am douăzeci de ani de presă, nu am perceput în activitatea ei vreuna dintre calităţile unui jurnalist. E posibil, totuşi, să aibă calităţi pe care le poţi afla doar dacă îi semnezi ştatul de plată. Ele n-au reieşit însă din „actul de media” pe care „tonomatul” l-a prestat la postul tv al mogulului Sorin Vântu.

Miliardarul are oricum destui „papagali”, aşa că pierderea e nesemnificativă.

Turcescu, Buşcu, Mihaiu, Hurezeanu, Ursu, Razvan Dumitrescu, Nistorescu, Roşca Stănescu sunt doar câţiva dintre manipulatorii vizibili ai lui Sorin Vântu, aşa încât gestul Drăgoteascăi, isterica de la ultimul cutremur, trece aproape neobservat. Spun „aproape” pentru că, totuşi, am amintit-o aici.

În urmă cu un an, postul tv al lui Vântu a fost somat de CNA pentru o declaraţie şuie făcută de tonomatul Drăgotescu: „atunci când mă aflu în spaţiul privat, mă gândesc la preşedintele Traian Băsescu ca la un marinar chior de beat, care a greşit uşa”. Declaraţia „doamnei” a fost percepută atunci de tonomatul lui Voiculescu, Iosif Buble, drept un adevărat act de disidenţă la curtea lui Vântu. Tare complicată trebuie să fie viaţa asta de „lătrău” dresat…

A propos: care o mai fi preţul unui tonomat, în vremuri de criză? Salariul ajustat al Drăgoteascăi o fi preţul corect, sau o fi iar o un exces de generozitate din partea mogulului? Şi-o fi dat seama, Sorin Vântu, că şi-a supraestimat ciurucurile? Greu de crezut, câtă vreme maşinăria de propagandă mincinoasă merge la turaţia maximă!

Dan Badea