Ceafa blondă a coanei Justiţica

Categorie: BlogrollinvestigJustitieManipulare prin presa

De cand o judecatoare de la Tribunalul Bucuresti a decis ca termenul “afaceristul”, din expresia “afaceristul Dan Voiculescu”, este o insulta (retinandu-se asadar sensul peiorativ al termenului), si m-a condamnat in solidar cu Evenimentul Zilei la daune de 330 milioane de lei, am devenit foarte sensibil la privilegiile CEFELOR ROSII sau BLONDE din Justitie.

Pe de alta parte, conform Barometrului Global al Coruptiei 2009, comandat de Transparency International, Justitia romana ocupa locul 2 (dupa politicieni – partide si parlament), cu 4.2 puncte dintr-un maxim de 5.

Nu in ultimul rand, aseara, la emisiunea lui Ciutacu, am ascultat argumentele blondei de la AMR si m-am speriat…

Asadar, pe langa faptul ca e corupta pana in maduva oaselor, Justitia romana mai e si blonda. Cazul spumos al Monei Pivniceru, care va intra in istoria aberatiilor provinciale (recte, moldovinesti), e suficient de sugestiv.

Adversara neimpacata a lui Basescu si a incercarilor de reformare a coanei Justitica, blonda cu nume de subsol, sau de boier, ar fi aflat de la o colega din Neamt despre imixtiunea SRI in justitia de pe holul tribunalului local. In ce-a constat imixtiunea? In solicitarea unei copii de pe celebra scrisoare trimisa de magistratii nemteni catre colegii din “Ieuropa”. Asta a fost toata imixtiunea. Constienta de ocazia ivita pentru a-si etala fizicul la televizor, Mona a trecut la atac. Cum isi permite SRI-ul s-o intrebe pe ea ce si cum?! Sau, in limbajul propriu, “mi se pare foarte grav să vină SRI să mă întrebe despre activităţile mele ca magistrat, fie acestea publice sau private”, a mai spus ea.

Dar cine esti , tu, stimabilo, de nu te poate intreba SRI, sau Politia, de sanatate? Daca tu, in calitatea ta “privata” de magistrat, te apuci sa confectionezi bombe si sa le plasezi pe piata neagra, iar SRI afla si vine sa te intrebe ce si cum, inseamna ca te-a “imixtionat” in mod nepermis? Nu, fato, inseamna ca SRI si-a facut treaba pentru care il platim. Cand te abuzeaza, suntem primii care il sanctionam, dar de data asta are dreptate. Coruptia e pe voi ca pe melc, adica exact cat casa, dar, in loc sa va faceti curatenie, urlati isteric si neaparat in haita imediat ce simtiti ca s-ar putea sa raspundeti si voi atunci cand gresiti.

Imi amintesc de un judecator care, intr-un conflict “privat” cu un vecin, isi arata fundul lui de judecator nesimtit in fata camerei de luat vederi, injurand ca un boschetar. A luat atitudine blonda Mona, in calitatea ei de colega a judecatorului cu chilotii in vine, sau de sef al AMR, impotriva bizonului, dupa ce a umplut ecranele televizoarelor patriei? Dar impotriva judecatoarei bete din Dambovita (foto stanga), care a injurat si a tarat prin tribunale doi subofiteri de politie pentru ca si-au facut datoria si au dus-o la post? Dar impotriva celor care au dat solutii nedrepte, contestate la CEDO, si care au dus la obligarea statului roman la plata unor amenzi de milioane de euro? Dar a magistratilor care iau spaga (vezi si cazul magistratilor care si-au cumparat examenele din 2007) si se protejeaza unii pe altii, asemenea membrilor unui clan mafiot? Evident ca nu.

Ce face, in schimb, sefa AMR? Bolboroseste pe nas, intr-o limba tot mai greu de priceput, acuzatii lipsite de suport la adresa presedintelui, a SRI, a Guvernului, a ministrului Justitiei si a oricui incearca sa-i ajusteze salariul ei cumulat de 186 milioane de lei vechi lunar. Al ei si al celorlalti purtatori de ceafa rosie, sau blonda, din sistem.